Combi naar Roda

De laatste weken zijn we als supporters nogal om de oren geslagen met verwijten en “statements” (verklaringen voor de Nederlanders onder ons). Gelukkig verliep vrijdag alles weer eens ouderwets op rolletjes, zowel qua spel als qua sfeer, dus daar zijn we hopelijk weer een tijdje van verlost. Gezien alle verwijten zou je verwachten dat de club zich maximaal inspant om het de supporters zo goed mogelijk naar de zin te maken. Immers, je kunt moeilijk om loyaliteit vragen als die omgekeerd niet aanwezig is.
Het verbaast me dan ook dat de club voor de zoveelste keer zonder morren een onzinnige combi accepteert en de supporters afscheept met de mededeling via de officiële website.Ik weet dat de regelingen over het algemeen bepaald worden door de “lokale driehoek”, een term waar ik een steeds grotere hekel aan krijg, maar dat wil niet zeggen dat je als club geen druk kan uitoefenen. De laatste tijd wordt er door steeds meer clubs gereclameerd als zij vinden dat de regeling overdreven zwaar is en vaak met een goed resultaat. Voorbeelden zijn Ajax bij Willem 2, Feyenoord bij Vitesse, NAC en PSV bij Volendam, Den Haag bij Utrecht etc. Onze eigen club valt echter op door de enorme gelatenheid, waarbij ook de supportersvereniging en HKN zich kunnen aanrekenen dat alles maar voor lief wordt genomen. Het is toch te gek dat NEC combi’s opgelegd krijgt naar wedstrijden (Roda, Az, Zwolle) waar clubs als Ajax, Feyenoord en Utrecht gewoon met eigen vervoer mogen komen?? Van Roda meen ik me te herinneren dat zelfs het gevreesde ADO Den Haag er met vrij vervoer naar toe mocht komen.
Het leek even wat beter te gaan, maar na de problemen tegen PSV en Ajax (die overigens meer voor de hand lagen dan problemen bij één van de eerder genoemde clubs) lijken we weer helemaal terug bij af en worden alle supporters gestraft met onnodige veiligheidsmaatregelen. Maatwerk is toch het toverwoord? Dus bestuur: aan de slag, voordat De Trouwe Honden zich ook genoodzaakt voelen met een “statement” te komen. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.