Barreto uitblinker voor Paraguay

NEC-speler Edgar Barreto was donderdag de grote uitblinker van Paraguay in de eerste wedstrijd van zijn land tijdens de Copa America. Paraguay won in het Peruaanse Arequipa met 1-0 van Costa Rica. Invaller Julio Dos Santos maakte vijf minuten voor tijd de enige goal. Hij benutte een omstreden strafschop.

De Paraguayaanse voetbalbond heeft besloten de selectie af te vaardigen die komende maand ook zal meedoen aan de Olympische Spelen. Dit jonge team kwam tegen Costa Rica zelden in de problemen.

Bron: Omroep Gelderland

Magere zeges Brazilië en Paraguay
Na het spektakel van Argentinië verbleekte de Braziliaanse ploeg tijdens haar eerste optreden in de Copa América. Een late treffer bracht de wereldkampioen de zege op Chili. Paraguay won nipt van Costa Rica.

Brazilië won dan wel met 1-0 van Chili, maar speelde een zeer povere wedstrijd. Het zegt genoeg dat bondscoach Carlos Alberto Parreira zijn doelman Júlio César openlijk bedankte vanwege diens vele goede reddingen. ‘Júlio speelde een heel belangrijke rol vandaag. Zijn inbreng was van cruciaal belang voor het resultaat.’

Parreira’s ploeg moest het doen zonder vaste waarden als Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Kaká en Cafú, en dat was te merken. Want het elftal dat hij het veld instuurde vertoonde weinig samenhang en nog minder gevaar. Pas in de negentigste minuut maakte Luis Fabiano met een kopbal na een hoekschop het verschil voor de Goddelijke Kanaries. ‘Het was zeker geen buitengewoon optreden, maar we zullen beter gaan spelen naarmate het toernooi vordert’, beloofde Parreira.

Chili had voor rust nog een heel grote kans op een voorsprong. Sebastián González mocht aanlegen vanaf de strafschopstip nadat Edu tegenstander Rodrigo Valenzuela onderuit had gehaald. De Chileense spits schoot de bal binnen, maar de Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodríguez keurde de poging af, omdat enkele Chilenen te vroeg waren ingelopen. De tweede penalty knalde González hoog over de lat, richting het Andes-gebergte.

Paraguay won ook met 1-0, van Costa Rica. De bond besloot de selectie af te vaardigen die komende maand ook zal deelnemen aan de Olympische Spelen. En dit jonge elftal slaagde erin om dankzij een treffer in de 86ste minuut Costa Rica te kloppen, al was het in een weinig hoogstaand duel. Paraguay stichtte zelden gevaar maar Costa Rica meldde zich nog minder voor het doel van doelman Diego Barreto. Dat was vooral te danken aan het goede spel van zijn broer NEC’er Edgar Barreto, die heerste op het middenveld.

Invaller Julio Dos Santos bezorgde zijn land de drie punten door een omstreden strafschop binnen te schieten na een overtreding van Mauricio Wright op Fredy Bareiro.

Bron: VI.nl