Ajax – NEC

Vandaag maar eens plaats genomen in vak 120 van het Hazes’ uitvaartcentrum, ook wel Arena. Kosten 31 euro, maar dan heb je ook wat. Mooi zicht op het veld en genoeg BN’ers om je heen om een gezellige Tros avond mee te vullen. Volop plaats ook, want helaas was (net als in de rest van het stadion trouwens) minimaal éénderde van de seizoenkaarthouders vandaag verhinderd. Koopzondag, schoonmoeder jarig, je kent het wel. De serene rust werd vanmiddag eigenlijk alleen onderbroken door een fiks aantal striemende fluitconcerten, want wat de Godenzonen op de mat legden kon natuurlijk echt niet!
NEC speelde, net als in Waalwijk, een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. Afwachtend, bang, slordig en met veel te veel respect voor de tegenstander in de eerste helft; aanvallend, gedegen en met bravoure in de tweede helft. De beloning bleef helaas uit, al kwamen de kansen er wel. Uitblinkers waren er vooral op het middenveld te vinden, waar Heije, van der Doelen en Barreto in de tweede helft de slag puur op mentaliteit wonnen. Enige dissident in de wederopstanding in de tweede helft was Denneboom, die zich steeds meer als de verongelijkte vedette gaat gedragen. Zodra een pass niet precies bij ‘m in de voeten kwam, weigerde meneer te lopen, dit tot groot ongenoegen van met name Van der Doelen.
Al met al toch een wedstrijd (lees: tweede helft) met genoeg aanknopingspunten voor de derby van volgende week, de enige wedstrijd die écht ter zake doet. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.