afgelast

Na een oproep van de HKN en de supportersvereniging om actie te ondernemen tegen het belachelijke besluit voor een combi naar Dordrecht is de wedstrijd ineens afgelast. Waarom? Uit angst? JA!

Kennelijk zijn de bestuursleden in Dordrecht net als mij een jaar of 10 geleden bij de laatste Dordrecht-NEC aanwezig geweest. Toen waren er door de goede resultaten vele honderden NEC-fans in Dordrecht en daar hadden de plaatselijke autoriteiten niet op gerekend. Geheel onnodig, raakte 1 van de 6 aanwezige agenten na wat geduw in paniek en lostte toen twee waarschuwingsschoten. Er waren daarna veel verbaasde gezichten, maar opvallend weinig rellen te zien.

Een jaar of twee eerder werd een minuut stilte voor de wedstrijd Dordrecht-NEC verstoord, omdat 1 supporter van NEC heel hard we willen sex met die dooie begon te zingen. OK, er waren toen 35 NEC-fans dus procentueel gezien was het toch nog bijna 3 procent van alle supporters die de minuut stilte verstoorde , maar het was een individuele actie van 1 supporter, waar ik me persoonlijk in ieder geval diep voor schaamde.

Wanneer nu de wedstrijd geen combi was geweest, waren er hooguit 100 man naar Dordrecht gegaan, was er niks gebeurd en hadden we samen de nare smaak van die laatste paar wedstrijden in Dordrecht eindelijk eens kunnen wegspoelen.

Heren bestuurders daar in de buurt van de Biesbosch, we leven 10 jaar verder, er zijn nu andere supporters en de veiligheid is verbeterd. Twee domme beslissingen (eerst de combi opleggen, nu het afgelasten van de wedstrijd), allebei genomen en ontstaan uit angst.
Angst van 10 jaar geleden… (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan