A-jeugd NEC verliest

De A-junioren van NEC hebben thuis met 2-3 van AZ verloren. Daardoor blijft de ploeg onderin de eredivisie hangen.

NEC begon goed en kwam na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Gino Berhitu. Hij kopte een voorzet van Gökhan binnen. AZ probeerde het met de lange bal en had daarmee na een kwartier succes. Kees Luyckx kopte eerst op de lat, maar schoot de terugkomende bal binnen.

Daarna waren de betere kansen voor NEC. Een kopbal van Simon Yauw werd van de lijn gehaald, waardoor de rust met een 1-1 stand werd bereikt.

In de tweede helft zette Ramsy Villan AZ op voorsprong. Een kwartier voor tijd leek de thuisploeg toch nog een punt te pakken. Invaller Ibrahim Bah werd binnen de zestien onderuit gehaald en de strafschop werd benut door Bas Bakker.

Bijna pakte NEC de winst, maar het schot van Yauw was te slap. Uit de tegenaanval besliste AZ de wedstrijd. Na een overtreding van Bakker kreeg de de ploeg een strafschop die werd benut.