1 jaartje

Voor de rubriek tweestrijd sprak DTH vandaag met Mark Otten. Opvallend was dat Mark vertelde dat hij wel blij en trots was om voor Feyenoord uit te mogen komen (hopelijk dus in de toekomst), maar dat hij het vertrek bij NEC helemaal niet leuk vond.

Otten vertelde DTH dat het grootste struikelblok voor hem de lengte van het aangeboden contract was. In de aanbieding van NEC mistte hij het vertrouwen. Had NEC hem een driejarig contract aangeboden (zelfs met dezelfde voorwaarden van het 1-jarig contract!) dan had hij waarschijnlijk gewoon bijgetekend bij NEC en was hij niet naar Rotterdam vertrokken. Dit omdat hij het hier naar z’n zin heeft (behalve natuurlijk dat hij graag wat meer zou willen spelen, het liefst iedere week, maar dat is logisch) en ook omdat NEC voor Mark bekend en vertrouwd terrein is en dat is natuurlijk wel zo prettig, zeker als je nog zo jong bent.

Mark kreeg een klein 1-jarig contract aangeboden. Een realistisch contract voor deze tijd volgens Mark, maar juist omdat het maar 1 jaar was sprak er voor hem dus te weinig vertrouwen uit. Feyenoord gaf hem die broodnodige zekerheid qua contractjaren wel en daarom speelt hij volgend jaar voor sattelietclub Excelsior. Overigens waren er 6 clubs uit de eredivisie die belangstelling voor hem hadden, maar naast deze 6 clubs was er ook interesse van diverse eerste-divisie clubs en clubs uit het buitenland.

NEC heeft voor dit contract gekozen. Nu maar hopen dat goedkoop geen duurkoop betekent voor de club en dat Mark in 2009 geen vaste waarde in het Nederlands elftal is met een prijkaartje van 7 of 8 cijfers voor de komma. Voor Mark zelf hoopt DTH dat uiteraard wel!

Wie het hele interview met Mark Otten wil lezen moet op 9 Mei bij de wedstrijd tegen Volendam even een fanzine kopen! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan