Yakumo 5 niet te stoppen!

Koploper Yakumo 5 (Oud-NEC) trad vrijdagavond om 19:00 uur aan tegen hekkensluiter AWC 2, in Olympichal te Wijchen.

Het werd al snel duidelijk dat AWC 2 niet voor niks onderaan staat, Yakumo kon frank en vrij aanvallen en daardoor kon Yakumo al snel op voorsprong komen.Na zes minuten speeltijd staan de oud-NEC’ers al met 2-0 voor door twee doelpunten van Willem Korsten, de eerste goal op aangeven van Anton Janssen en de tweede maal via een individuele actie waarin hij de keeper omspeelde en beheerst de bal binnen tikte.

Na 14 minuten was het alweer raak, Korsten maakt zijn derde goal en dus een hattrick. Het ging allemaal een beetje te gemakkelijk voor Yakumo en daardoor gingen ze juist fouten maken, AWC merkte dit ook op en maakte hier graag gebruik van. En zo kwam de hekkensluiter binnen korte tijd op 3-1 & 3-2.

Maar na de rust liet Yakumo zien dat ze niet voor niks koploper zijn, in de 29e minuut is het wederom Willem Korsten die scoort: 4-2. Het leek een ‘one-man-show’ te worden van Korsten maar toen deze gewisseld werd bleken de andere ook te kunnen scoren! Vievermans tekende in de 35e minuut voor de 5-2 en vijf minuten later was het Willemse die de 6-2 scoorde!

AWC leek er niet meer te zijn maar warempel in de 38e minuut kwam een speler van AWC één op één te staan met keeper Frank Wijnhoven en liet Wijnhoven geen kans 6-3. Maar dertig seconden later scoorde Korsten alweer de 7-3, tot grootte verbazing van spelers en aanhang van AWC telde de scheidsrechter een bal die volgens geheel AWC op de lijn werd gepakt door de keeper goed voor een goal en gaf de scheidsrechter een speler van AWC een gele kaart voor praten. Een tijdstraf van vijf minuten dus waarin Yakumo 5 niet tot scoren kwam. Gek genoeg lukte dat toen AWC weer op volle oorlogssterkte was wel en schoot Korsten voor de 6e(!) maal de bal binnen. Nog geen 2 minuten later was het Carlos Aalbers die de eindstand op 9-3 bepaalde.

Een goede uitslag die zeker hoger uit had kunnen vallen als Anton Janssen en Willem Korsten wat minder met de bal toverde.
En ondanks dat Aalbers & Helsper achterin goed voetbalde mistte Yakumo toch een leider als Ron de Groot die er hopelijk volgende week weer bij is!