Vooruitblik: PSV-NEC

Gegrinnikt: Over het geluk dat NEC de laatste wedstrijden uitbundig heeft toegelachen. Geschaterd zelfs. Zelf niet al te best spelen, maar dan tegen een tegenstander, die er nog minder van bakt. Bovendien het geluk om op voorsprong te komen, zodat de verdediging met de kont op de 16 kan blijven staan.


Opgevallen: Dat de tactische vondst om bij de tegenstander de lange bal eruit te halen gelegen is in het feit, dat onze achterhoede steeds een paar meter verder naar achteren gaat. Hesp en Wisgerhof zijn niet de snelsten, dus moet je de ruimtes klein houden. Dat geldt dan met name voor de ruimte in de rug van de verdedigers, dus staan ze met z?n vieren op de 16. Scheelt een hoop achter spitsen aanrennen.


Tegen tegenstanders die niet zo handig zijn in de kleine ruimte, kom je daar blijkbaar mee weg. Tegen Ajax en PSV zal het leed niet te overzien zijn.


Verheugd: Over de rust die ik op mijn werk mag ervaren en dan met name van Vistassen. Die zijn in de meerderheid, maar al maanden erg stilletjes. Zelfs opbeurende en troostende woorden lijken niet te helpen. Het vooruitzicht om het grootste stadion te hebben in de klotodivisie, is toch ook iets om naar uit te kijken?


Verbaasd: Over Johan Neeskens. Komt hij een keer op TV, al is het dan een regionale omroep, dan verkoopt hij NEC wel heel erg slecht. Sinds Van Halst bij Vistas speelt, bijvoorbeeld, heb ik die gast al meerdere keren op TV gezien. De eerlijkheid gebied te zeggen, dat hij vistas nog redelijk verkoopt ook.


Vastgesteld: Dat Van Halst mogelijk wél en Neeskens hoogstwaarschijnlijk géén mediatraining heeft gehad.


Geërgerd: Heb je een dure trainer in huis, die in den lande nog steeds een grote mate van bekendheid en bewondering geniet, laat je hem een beetje verongelijkt kijken op TV. Hoezo reclame voor NEC?


Verbijsterd: Dat sponsoren weglopen met Neeskens. Als ik hem op TV Gelderland zie zitten en onbeduidende zinnen hoor uitspreken, dan kan ik me toch niet voorstellen dat sponsoren daar erg vrolijk van worden. Welke NEC-publiciteit heeft Neeskens nu verzorgd de afgelopen 2 ½ jaar? Nobody Mike Snoei is al vaker op TV geweest en heeft meer uitleg over de club gegeven, dan Johan. Wil Van Delft geen fatsoenlijke landelijke publiciteit voor zijn club?


Geadviseerd: Van Delft moet zijn dure uithangbord van het merk Nees, maar eens vaker gaan gebruiken. Wil je namelijk als club groter worden, dan zul je meer geld moeten binnenhalen. In de regio lijkt daar geen markt meer voor te zijn, dus moet je maar eens verder kijken dan de provinciegrens. Neeskens kan, nee moet, daar in ruil voor zijn riante beloning ook maar eens aan gaan meehelpen.


Verwacht: Dat Neeskens toch weer wat moet gaan uitleggen de komende weken. We moeten namelijk weer tegen hooggeplaatste clubs. Sinds zijn aantreden zijn die potjes altijd een fiasco gebleken. Aangezien PSV dus wel aardig kan ballen in de kleine ruimte en dan vooral in hun as, valt het ergste te vrezen voor Gentenaar. De weken van de waarheid komen eraan. Zouden we kunnen blijven lachen, of wordt het weer eens tijd om serieus te gaan doen. Carnaval is immers voorbij.

Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.