Vooruitblik: NEC-NAC

Blij: Dat we de bal weer gaan zien rollen in ons eigen stadion. De kraker tegen Hertha even niet meegerekend. Degenen die naar Alkmaar zijn geweest hebben alweer het genoegen mogen smaken van een avondje vertier.

Bedroefd: Na gelezen te hebben dat Neeskens de helft van zijn voorhoede bestaande uit maar liefst twee hele aanvallers opoffert, om achter een middenvelder van AZ  aan te rennen.


Bedacht: Dat Demouge toch een echte clubman is, dat hij zich die rol laat welgevallen.


Afgevraagd: Of Hristov dan geen echte clubman is, want die heeft inmiddels in woord en gebaar wel duidelijk gemaakt, dat hij zich voor zo?n taak niet leent.


Afgevraagd2: Of dit nu eigenlijk meer zegt over de spelopvatting van  Neeskens, dan over Hristov.


Gevonden: Jammer dat al zo snel na het ontslag van V Gaal bij Barcelona een nieuwe trainer werd aangesteld in de persoon van Antic. Met wat meer tijd en wat gesprekjes in de wandelgangen, was het misschien wel mogelijk geweest Neeskens in de picture te krijgen voor een baantje in Camp Nou.


Betreurd: Dat zijn naam niet eens in de kranten opdook als één van de mogelijke kandidaten.


Bedacht2: Dat er misschien wel scouts van Barcelona zijn langs geweest om het werk van Johan Secundo te aanschouwen. Wellicht zijn ze zelfs meerdere keren geweest, omdat ze zich hebben afgevraagd of Johan zijn ploeg altijd zo verdedigend laat spelen.


Vastgesteld: Dat de hoge heren van Barcelona natuurlijk moeten hebben bedacht, dat ze zulk voetbal niet aan de eigen fans konden voorschotelen. Na een paar wedstrijden bekeken te hebben, konden ze niet anders dan concluderen, dat het Neeskens-effect voor Barcelona uiterst ongewenst zou zijn.


Gepijnigd: Mijn hersens; over de vraag of er eigenlijk wel sprake is van een Neeskens-effect en waaruit dat dan precies zou bestaan. Het doel van de nul, heiligt de middelen van het defensieve voetbal? Zoiets?


Verlangd: Naar een onbedoeld neven-Ten Cate-effect: Tijdens de beoefening van leuk aanvallend herkenbaar voetbal, kun je wel eens het deksel op je neus krijgen. De toeschouwers in Breda vinden desondanks niet al te vaak de hond in de pot. Nu zou volgens de berichten Ten Cate niet bepaald sterk zijn op het communicatieve vlak. Neeskens schijnt dat ook niet te zijn, dus dat valt tegen elkaar weg. Neeskens zou betere talentvollere spelers aantrekken door zijn naam. Toch heeft een no-name als Engelaar al meer leuks laten zien dan menig nieuw aangetrokken talent bij NEC.


Verwacht: Dat NAC-thuis (altijd lastig) dit keer ook echt lastig zal worden. Onze voorhoede is weinig productief, maar zolang de verdediging overeind blijft, is de schade nog te overzien. Het scheelt ook dat Wisgerhof er niet bij is, want Boussabon wreef zich al in de handen. Mocht NAC een doelpunt gaan maken, hetgeen niet geheel ondenkbeeldig is, dan vraag ik me nu toch echt af wie voor NEC  zal moeten gaan scoren. Sterker nog, wie gaat ervoor zorgen dat de bal zo dichtbij het doel van Babos komt, dat er zelfs maar een mogelijkheid tot scoren inzit?


We zullen het zondag gaan zien.

Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.