Vooruitblik: NEC-FC Twente

TopdudeOpgelucht: Over het resultaat bij Utrecht. Gezien het bedenkelijke spelpeil van de wedstrijd tegen Roda, was de 0-1 winst bij Utrecht toch een enorme meevaller. Volgens Neeskens, die niet naar het vorig seizoen kijkt, hadden we daar ook best mogen verliezen, om ons aantal punten van het vorige seizoen nog te halen.


Verrast: Dat De Nooijer niet in de basis stond tegen Utrecht. Even dacht ik nog dat ook Neeskens de zwakke vorm van De Nooijer niet ontgaan was, maar Dennis bleek niet gepasseerd te zijn, maar ziek.



Getwijfeld: Over welke spits naast De Freitas zou moeten staan tegen Twente. De Freitas kreeg enkele grote kansen, maar liet zien zich enorm snel aan het niveau van de NEC-voorhoede te hebben aangepast, door niet te scoren. Tumba lijkt als basisspeler niet op de speler die hij is als invaller en heeft nu zijn laatste restje krediet wel verspeeld. Demouge kan ook weer meedoen, maar heeft eigenlijk al maanden niets fatsoenlijks laten zien.



Verzucht:
Dat De Nooijer dan toch maar moet worden opgesteld.



Gepijnigd:
Mijn hersenen. Over de vraag wie Wielaert moet vervangen. Gova kan naar achteren, maar dan lever je op het middenveld een belangrijke pion in. Wisgerhof kan in het centrum gezet worden, maar dat betekent automatisch dat er geen enkele goede opbouw van achteruit meer mogelijk is. Schuurman moet dan rechtsback worden, omdat Heije nog steeds niet heeft laten zien op de training waarom Neeskens hem toch zo graag wilde hebben.



Geconcludeerd:
Dat Wielaert eigenlijk niet te vervangen is, zonder dat dat ingrijpende gevolgen heeft voor belangrijke andere posities in je elftal.

Zico Tumba

Afgevraagd: Of het voor NEC zwaarder weegt dat Wielaert afwezig is, dan voor Twente de afwezigheid van Ramzi.



Bedroefd:
Vanwege de onvoorstelbare kneuterige beslissing die de lokale politiek meende te moeten nemen t.a.v. het bezoek van een paar bussen met Polen. Het argument om niet te voetballen op een koopavond is enorm vergezocht. Alsof die Polen niet al ?s middags aan zullen komen. Nee, dan is voetballen op woensdag een stuk beter, volgens de gemeente. Maar ook dan zullen die Polen gewoon in het centrum een biertje drinken. Nu de wedstrijd niet op TV komt, zijn er juist misschien wel wat extra Poolse fans die onze in Europa nu als achterlijk boerengat bekend staande stad willen komen bezoeken. Petje af, Guusje, echt briljant! Betere stadpromotie had je niet kunnen maken.



Verwacht:
Dat Zonneveld snel bij NEC zal gaan bijtekenen, mocht zijn knieblessure weer tegenvallen. Als Mike een echte vent is, gaat hij ook met een rotte knie naar NAC.



Verwacht 2:
Dat NAC na het aantrekken van Marcel Koning, niet nog een geblesseerde speler van NEC gaat inhuren.



Gevreesd:
Voor een moeizaam potje voetbal tegen Twente. Als iedereen fit is, dan verloopt het al moeizaam, laat staan, als nu naast Wielaert ook Zonneveld er niet bij is. Dat zal toch niet betekenen dat Ax mee zal mogen doen? Gezien zijn prestatie tegen Oranje Blauw valt dat echt niet te hopen.


Er is echter één voordeel; deze wedstrijd mogen we volgens de Neeskens-logica ook verliezen. We verloren immers vorig jaar ook.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.