Vooruitblik: NEC-FC Groningen


Gehoopt: Dat V Delft eens duidelijke conclusies verbindt aan het zwalkende aankoopbeleid in de richting van Looijen. De goede man heeft mooi werk geleverd met het opzetten van de voetbalschool, maar verdere prestaties zijn niet om over naar huis te schrijven. Looijen heeft zelf al eens aangegeven bij NEC nog vooruit te willen en zichzelf te goed te vinden om op de winkel te passen, zoals hij dat dan omschrijft. Die vooruitgang zien we helaas niet terug in de spelers die hij aantrekt en hij is inderdaad niet geschikt om op de winkel te passen, want dan had hij gezien dat de producten in de schappen niet op hun plek liggen, c.q. inmiddels onverkoopbaar zijn geworden. Overigens is hier de afdelingschef, in casu Neeskens, vanzelfsprekend ook verantwoordelijk voor.


 


Gehoopt 2: Dat er ook maar iets waar is van het gerucht, dat NAC Zonneveld nog in de winterpauze tegen een vergoeding zou willen overnemen. Zonneveld presteert al maanden geen ruk meer en krijgt helaas ook nog arrogante trekjes. Zoals meneer zich presenteerde bij Omroep Gelderland enkele weken geleden, was werkelijk om niet goed van te worden. Door de kenners wordt hij keer op keer weer omhoog geschreven, maar feitelijk heeft hij nog maar bitter weinig laten zien. Behoudens dan die keren, dat hij centraal op het middenveld op een knullige manier balverlies lijdt, waardoor de tegendoelpunten zich aaneenrijgen. Misschien dat Looijen met die centen nog iets leuks kan doen.


 


Gelachen: Schamper, om bovenstaande opmerking.


 


Gelezen: Elders op deze site, dat NEC weer record kan gaan breken. Helaas weinig leuks om te vieren, want de vijfde thuisnederlaag op rij staat eraan te komen. Aangezien PSV op bezoek komt, valt te verwachten, dat de spelers en trainer bedankt kunnen gaan worden, dat wij dit allen mogen gaan meemaken.


 


Gevonden: Triest. Dat de trainer die ons Europees Voetbal bracht, ons nu met dezelfde overtuiging laat afzien in de vorm van falende spelers, falende tactiek en falende wissels.


 


Afgevraagd: Of men bij NEC wel doordrongen is van de ernst van de huidige situatie. Volgens V Delft blijft men niet afwachten tot de volgende thuiswedstrijd tegen PSV, maar veel is er nu ondertussen ook niet gebeurd. Neeskens lijkt, getuige zijn uitspraken, ook niet meer te weten hoe het tij te keren. De spelers zelf weten het ook niet en iedereen denkt maar dat het ?vanzelf? goed komt. Ondertussen wordt de nieuwe aanwas onder het publiek het stadion weer uitgejaagd met voetbal dat pijnt doet aan de ogen en zullen sponsoren ook niet meer zo staan te dringen om op het dak van de Hazenkamp een loge te laten bouwen.


 


Geconcludeerd: Een trainer mag in het vervolg niet langer bij NEC blijven dan maximaal 3 jaar.


 


Vooruit geblikt: Zaterdag mag Kezman weer meedoen. Hij zal waarschijnlijk tegen Ebbinge spelen. Tot nu toe heeft de persoonlijke tegenstander van Ebbinge steeds weten te scoren. De vraag zal zaterdag zijn, hoeveel Kezman er gaat maken. Het middenveld wordt zonder enige twijfel weer overlopen, waardoor Ebbinge met nog meer tegenstand geconfronteerd gaat worden. Steun van Wielaert heeft hij niet, om van deugdelijke defensieve afspraken maar te zwijgen. Alles wat minder is dan 0-4 lijkt op voorhand redelijk. Joepie, weer een record aan diggelen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.