Vooruitblik: NEC-De Graafschap

Gehoopt: Dat NEC definitief afrekent met de ongunstige gewoonte clubs in nood een helpende hand toe te steken. Het lijkt erop dat dat inderdaad niet meer zoveel voorkomt, maar je weet het natuurlijk maar nooit. Je kunt ze waarschuwen voor onderschatting, maar de uitslag Graafschap-Heerenveen helpt dan niet echt mee.


Gehoopt 2: Dat we nu eindelijk een NEC gaan zien dat vol op de aanval gaat spelen om zodoende ook eens wat aan het aantal gescoorde doelpunten vóór te gaan doen. Tegendoelpunten beperken is nuttig en inmiddels bijna tot kunst verheven, maar wat extra doen aan klantenbinding door er zelf een paar in te schoppen is voor het thuispubliek toch wel amusant. Helemaal, als je bedenkt, dat we wat dat betreft nog niet zo heel erg verwend zijn.


Bedacht: Dat Neeskens dan wel bijna iets tegennatuurlijks moet gaan doen: Demouge een puur aanvallende opdracht meegeven.


Afgevraagd: Of Neeskens er nu echt serieus over na zou gaan denken, om Demouge achter Jan Vreman aan te laten rennen, mocht de laatste er aan gaan denken de middellijn te gaan passeren. Misschien kan De Groot hem op andere gedachten brengen.


Nagedacht: Over de winstpartij op Twente. Of beter gezegd, over het opvallende enthousiasme na de winst. Er werd mij ingefluisterd, dat Twente pas 2 keer thuis had gewonnen. Bovendien stond Twente lager op de ranglijst. Waar gaat het dan helemaal over?

Vastgesteld: Dat de supporters wel heel erg lang op een uitoverwinning bij Twente hebben moeten wachten en eigenlijk in het algemeen niet erg rijkelijk bedeeld zijn als het om uitzeges gaat. Vandaar die uitbundigheid. Of is het misschien vanwege het feit dat NEC nog steeds in een stadium zit, waarbij zulke overwinningen buiten de deur als ?toevallig? kunnen worden betiteld? Een echte stabiele middenmoter zal vaker buitenshuis winnen, hier moeten we daar nog aan wennen.


Afgevraagd 2: Of ik daar ooit aan zal kunnen wennen. Immers, door jarenlange ervaring in het bestuderen van de ranglijst, kijk ik nog altijd eerst naar beneden en bereken hoeveel we voorstaan op nummer 16.


Meegevoeld: Met de supporters van De Graafschap, die toch ook uit volle borst zongen: ?en wie niet springt?? Mogelijk om hun eigen ellende maar te overschreeuwen.  We hebben toch jarenlang in hetzelfde schuitje gezeten en samen gestreden tegen de grote rivaal uit Arnep.


Overtuigd: Van de noodzaak om De Graafschap ook aan de zegekar te binden. Zij zijn even niet in vorm, NEC wel. Tenminste, dat hoop ik dan maar. Winst is noodzakelijk. Dan verdwijnt die 16e plek weer verder uit het zicht!


Gehoopt 3: 4-0


Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.