Vooruitblik: 2e seizoenshelft

Opgelucht: Dat sneeuw en ijs op tijd zijn verdwenen voor de start van de tweede helft van de competitie. Tenminste, als de weergoden niet besluiten om het speelschema danig in de war te sturen door ons opnieuw met sneeuw en ijs te verrassen.
Benieuwd: Hoe NEC uit de winterstop tevoorschijn komt. Was het immers niet jaren achtereen zo, dat de spelers na de gedwongen winterpauze niet meer vooruit te branden waren? Gelukkig waren er meestal voor de winter genoeg punten gesprokkeld om niet in de problemen te raken. Als het spel van voor de winterstop maatgevend is, voor hoe het erna verder zal gaan, dan hoeven we ons in ieder geval over Europees voetbal geen enkele illusie te maken.


Verwacht: Dat bepaalde zaken ook in het nieuwe jaar niet zullen veranderen. De jonge talenten spelen immers best aardig in wedstrijdjes die er niet toe doen, maar als er op ze gerekend wordt, geven ze niet thuis. En dan te bedenken dat we nog een keer tegen Ajax, PSV en Feyenoord moeten.  15 tegen en nul voor is dan niet eens een gewaagde voorspelling afgaande op je laatste jaren. En we moeten ook nog naar AZ en Heerenveen…


Verbaasd: Dat Neeskens van NEC is gaan houden.


Afgevraagd: Zou dat ook gelden voor de supporters?


Vastgesteld: Dat een liefde die slechts van één kant komt, gedoemd is te mislukken.


Gelezen: Dat Neeskens de kwaliteit in de breedte van de selectie eigenlijk onvoldoende vindt. Hij is echter wel degene geweest, die het gros van de huidige spelers naar hier heeft gehaald. Een enkele mislukking is alweer weg, maar een evengroot aantal loopt hier nog steeds rond. En daar gaat Neeskens het volgens seizoen wat aan doen.


Gehoopt: Dat het niveau dan toch wel naar boven wordt bijgesteld. Je weet het namelijk maar nooit bij de huidige technische staf. Het treurige is dan wel, dat weer een aantal “Nees-aankopen” in dat geval het veld zal moeten ruimen.


Verzucht: Dat die spelers weer zullen worden vervangen door nieuwe “Nees-aankopen”. Je vraagt je dus af wat je ermee op zult schieten.


Gelezen: Dat enkele verslaggevers in de media nu toch ook inzien, dat het niveau in de selectie niet verder omhoog gaat; niet van individuele spelers en speltechnisch al helemaal niet. Het signaal is afgegeven. Nu moeten we nog even afwachten, totdat  men in de media verbanden gaat zien en conclusies gaat trekken, die wij, als geoefende en kritische NEC-watchers, al een hele tijd geleden aan de orde hebben gesteld.


Bedacht: Dat als het slecht gaat bij Barcelona en ook bij Ajax, er misschien wat beweging komt in de trainers-carrousel. Bij NAC wil het ook niet vlotten en daar zit een trainer ook ongelukkig te wezen. Je weet nooit hoe een balletje kan rollen, nietwaar? Hij blijft immers rond.


Geconcludeerd: Dat we nog een hele tijd zullen moeten wachten op duidelijkheid. Duidelijkheid als het gaat om het vervolg van dit seizoen. Duidelijkheid als het gaat om het komen en gaan van spelers. Duidelijkheid over het aanblijven van de huidige sponsor, want dat zou immers ook in de winterstop worden bepaald. En duidelijkheid over het soort voetbal dat we in De Goffert te zien gaan krijgen.


Alhoewel, over dat laatste hebben we al duidelijkheid: dat kan alleen maar beter worden…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.