Van Delft hekelt houding Nijmegen

Hans van Delft overweegt op te stappen als voorzitter van NEC. De preses is zeer teleurgesteld over het feit dat de gemeente Nijmegen het Europa Cup duel NEC – Wisla Krakow niet wil verplaatsen van woensdag 15 oktober naar donderdag 16 oktober.


De clubs waren dat al overeengekomen, maar de gemeente vreest op donderdagavond voor rellen met met Poolse fans in het centrum, omdat het dan koopavond is in Nijmegen.


De NOS zou bovendien op donderdag live verslag doen op TV, maar weigert dat op woensdag omdat Feyenoord en NAC dan ook spelen en de NOS daarvoor kiest.


Voor NEC zijn de financiele gevolgen voor de verplaatsing groot. Ook missen vele fans hierdoor het duel. Van Delft is woendend en overweegt op te stappen.


“Met dit beleid kan ik niet verder”, zegt de voorzitter. “Als de gemeente NEC niet wil laten groeien, moeten wij over onze toekomst gaan nadenken. Dit zijn standpunten die nergens op slaan. Het is werkelijk belachelijk hoe wordt omgegaan met veiligheid in het voetbal.”


Van Delft sprak zaterdagmiddag nog met Nijmeegse middenstanders. “Die hebben geen enkele moeite met een paar Polen. Ik heb de UEFA ingeschakeld, maar kan alleen maar hopen op de politie.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.