Van Delft: ‘Heeft doorgaan nog zin?’

Tot in de late avonduren sprak NEC – voorzitter Hans van Delft gisteren met de Nijmeegse autoriteiten over het alsnog verschuiven van NEC – Wisla Kraków naar donderdag 16 oktober. Vooralsnog tevergeefs.


“Ik zeg niets tegen de pers waarvan mijn eigen mensen binnen de club nog niet op de hoogte zijn, maar ik denk dat het volgende week bij NEC een spannende bestuursvergadering wordt”, aldus een geëmotioneerde voorzitter.



“Ik moet maar eens heel goed nadenken of op deze manier doorgaan als voorzitter van NEC nog wel zin heeft. Het is toch onvoorstelbaar dat vanwege een koopavond NEC’s Europa Cup-duel niet live wordt uitgezonden. Natuurlijk kost dit onze club een godsvermogen, maar het is niet alleen een financiële strop, het is veel meer dan dat. Ik kan dit gewoonweg niet verkopen aan al die Nijmeegse fans die zich al jaren verheugen op een Europees avontuur en níet in staat zijn de thuiswedstrijd zelf bij te wonen. Wat moet ik nu tegen hen zeggen: dat NEC niet live op tv komt vanwege ’n koopavond? Dat de politie niet in staat is 500 Polen uit het centrum te weren? Dat is toch niet te begrijpen? Op deze wijze worden wij ook het lachertje van Europa. Ik hoop echt dat we volgende week politie, justitie en burgemeester nog op andere gedachten kunnen brengen. We hebben bij NEC met heel veel mensen keihard gewerkt om Europees voetbal voor elkaar te krijgen. Dat kan en mag niet op deze manier worden verpest.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.