Twee goals de Freitas voor Jong NEC

Fabian de Freitas had gisteravond een groot aandeel in de geslaagde seizoensouverture van Jong NEC. De aanvaller, die zondag tegen Roda JC zijn invalbeurt in de hoofdmacht van Johan Neeskens al met een doelpunt bekroonde, scoorde voor de Nijmeegse reserves tweemaal in de met 3 – 0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Haarlem.

Behalve De Freitas speelde ook verdediger Pascal Heije de hele wedstrijd mee. De Freitas opende de score in de twaalfde minuut nadat hij al op het middenveld was aangespeeld door Tarik Divarci. Het tweede doelpunt van De Freitas onstond in de 54ste minuut op identieke wijze. Ditmaal was Ralf de Haan de aangever. In de 66ste minuut zorgde Alexander Prent na voorbereidend werk van Divarci uit een onmogelijke hoek via de binnenkant van de paal voor de 3-0 eindstand. Trainer Cees Lok was tevreden met de geslaagde seizoensstart, maar niet over het omgaan met de vele overige doelkansen. “De overwinning had hoger moeten uitvallen. We kregen nog zeker zeven uitgespeelde kansen, maar we waren niet geconcentreerd genoeg.”