Tap dicht in gebouw van supporters NEC

De politie kijkt met tevredenheid terug op de zonder rellen verlopen voetbalwedstrijd tussen de Gelderse rivalen NEC en Vitesse (2-0). Bovenop de normale inzet van honderdvijftig agenten werden nog vijftig extra dienders ingeschakeld. De politie hield drie mensen aan, onder meer voor openbare dronkenschap, het niet voldoen aan een bevel zich te verwijderen en het bij zich hebben van vuurwerk.


De politie haalde zich nog wel het onbegrip van vele NEC-supporters op de hals door op de wedstrijddag de biertapinstallatie van het nieuwe clubgebouw De Eendracht onklaar te maken en ter plekke enkele kratten bier in beslag te nemen. Het gebouw, waarin zich zowel de kantine van de NEC-amateurs als het supportershome bevindt, bleek tot verbazing van de vele aanwezige fans niet over de benodigde vergunning te beschikken.

“In het oude gebouw hadden we een drankvergunning”, zegt Robert Nas, voorzitter van de NEC-amateurs. “Blijkbaar is er iets misgegaan bij de aanvraag van een nieuwe vergunning. Dat was al wat langer bekend, maar de politie heeft besloten om tijdens deze wedstrijd in te grijpen. Ik ga morgen (vandaag, red.) proberen om zo snel mogelijk met de gemeente tot een oplossing te komen.”

Rob Schevers, voorzitter van de NEC-supportersvereniging, kon weinig begrip opbrengen voor het tijdstip dat de gemeente uitkoos om de biertap dicht te laten draaien. “Het is natuurlijk vreemd dat er geen vergunning is, maar dan nóg roept het tijdstip bij ons veel vragen op. Waarom moet er juist op de dag van NEC – Vitesse actie worden ondernomen?”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.