Stadiontest: De Goffert

Seizoenkaarten Kosten ? 132,50 tot ? 309,00


Losse kaarten Variëren van 12,50 euro voor een hoekvak tot  27,00 euro voor het ereterras. Een topwedstrijd in De Goffert bezoeken is aanzienlijk duurder: tussen 20,00 euro en 38,00 euro.


Wedstrijd NEC – PSV 2-3


Plaats Vak EL (hoofdtribune), rij 9 stoel 15. Ronduit belachelijk is de prijs van ? 38,00; voor dat geld zit je op een plastic stoeltje met weinig beenruimte en niet eens ter hoogte van de middenlijn.


Parkeren De Goffert ligt in een bos. Parkeren in de directe omgeving kan alleen met een speciale kaart. Wij laten de auto gratis achter in een woonwijk en daarvandaan duurt het te voet vijf minuten om het stadion te bereiken. De route door het bos was oké, maar erg donker.


Programmaboekje Het bulletin (1 euro) oogt fraai. Na de 36 pagina’s te hebben bestudeerd, komen we tot een iets minder conclusie. De informatie is namelijk erg beperkt.


Fanshop Onder de hoofdtribune bevindt zich een piepklein winkeltje met clubaccesoires. Weinig opvallende spullen met als hoogtepunt een NEC-sjaal in de aanbieding voor 7,50 euro. Het shirt van de Nijmeegse trots is wel heel erg kostbaar: 69 euro.


Speaker Staat voor aanvang van de wedstrijd op het veld. Zijn relaas wordt begeleid door beelden op een prachtig LCD-scherm boven Vak A. Herhalingen van wedstrijdfragmenten blijven vreemd genoeg achterwege. De hoempapa-muziek en reclame-uitingen via de boxen zijn zeer storend.Sfeer/publiek Na de snelle 2-0 voor NEC lijkt het een gezellige avond te worden. Maar het uiterst kritische thuispubliek spoort zijn helden daarna niet bepaald aan tot grootse daden. Het spandoek met de tekst Geen Gouden Gids-seizoen, werken voor je poen zegt genoeg.


Koffie Voor anderhalve euro krijg je een ruime maat hete koffie, die ook nog prima te drinken is.


Bier Het Nijmeegse bier wordt gebrouwen in België. Een Jupiler drink je niet elke dag. Jammer, want het is lekker. Een kleintje kost twee euro, de grote versie vijftig cent meer.


Broodje Een voorverpakte hotdog van de snackfabrikant Dug-Out. De smaakvolle worst compenseert het kleffe broodje. Wij betalen 2,50 euro. Saus kan naar hartelust worden toegevoegd en zit in een papieren verpakking


Toiletten De Goffert biedt meer dan voldoende gelegenheid het genuttigde bier weer te lozen. De lange plasgeul in het mannentoilet wordt met een ingenieus sproeisysteem continu verschoond. Voor de vrouwen heeft elke afzonderlijke plasunit vier wc’s. Eén wasbak in wel wat magertjes voor de dames.


Kantine Achter de tribune van NEC’s harde kern is onlangs een nieuw supportershome neergezet: De Eendracht. Prachtig en van alle gemakken voorzien.


Eindcijfer 8 Uitstekend. De Goffert ademt een warme, intieme sfeer en de voorzieningen zijn over het geheel genomen ruim voldoende.

1. Amsterdam ArenA (Ajax) 8,5
2. De Kuip (Feyenoord) 8,0
    De Goffert (NEC) 8,0
    Stadion Galgenwaard 8,0
5. Philps Stadion (PSV) 7,0
    Arke Stadion (FC Twente) 7,0
    Gelredome (Vitesse) 7,0
8. Parkstad Limburg Stadion (Roda JC) 6,5
9. Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) 6,0
    Willem II Stadion 6,0
11. Mandemakers Stadion (RKC) 6-
12. Zuiderpark (ADO Den Haag) 5,0
      MyCom Stadion (NAC) 5,0
      Vast & Goed Stadion (RBC) 5,0
15. Alkmaarderhout (AZ) 4,5
16. Oosterpark (FC Groningen) 4,0
      Veronica Stadion (FC Volendam) 4,0
      Oosterenk Stadion (FC Zwolle) 4,0

Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.