Simr en Tumba scoren

Jong NEC is door een 3-1 overwinning op het belofteteam van De Graafschap opgeklommen naar de derde plaats van de ranglijst. Trainer Cees Lok was tevreden met het bereikte resultaat, maar niet over het vertoonde spel.

“Voor de aansluiting was het van belang dat we zouden winnen, maar we speelden geen goede wedstrijd. Vooral in de tweede helft was het allemaal erg slordig.”

De Nijmeegse reserves kregen in het Goffertstadion in de eerste helft versterking van Jarda Simr en Fabian de Freitas. Een coproductie tussen beide selectiespelers leidde na een klein half uur tot de openingtreffer. De Freitas legde de bal terug op Simr, die met een fraaie volley van buiten het strafschopgebied in de kruising schoot. NEC had voor rust ruimer afstand kunnen nemen, maar in de 37ste minuut viel door een van richting veranderd afstandsschot de gelijkmaker.

In de rust werden Simr en De Freitas vervangen door respectievelijk René van Rijswijk en Zico Tumba. Uit een corner in de 66ste minuut bracht verdediger Nick Paymans zijn ploeg met een kopbal aan de leiding. Pas in de slotminuut stelde NEC de zege veilig. Na een overtreding van de Doetinchemse keeper op Van Rijswijk, miste Thijs Hendriks vanaf elf meter maar in de rebound kon Zico Tumba alsnog toeslaan, 3-1.