Rustig blijven ademhalen bij alle drukte

De beide Theo’s, van Benthum en Cornelissen, van NEC zijn zo gauw niet overstuur. Bij alle drukte rond de UEFA – Cupwedstrijd van vanavond zijn ze de rust zelve. Laat maar komen, die Polen.


Radio Kraków wil een extra lijntje en TV Polska heeft gevraad of er nog plaats is voor een extra camera. Geen probleem, Theo van Benthum regelt het.

De Europese voetbalbond eist dat er namen op de shirts van de spelers staan. Komt goed. Theo Cornelissen plakt de namen erop.

Alles kan geregeld worden, zegt Van Benthum. En als het niet kan, kan het niet. Hij is de stadionmanager, zeg maar verantwoordelijk voor alle hardware van het stadion: van de perstribunes tot de verlichting, de grasmat en de middenstip.

“Woensdagochtend maaien we het veld nog een keertje. Het moet er tiptop uitzien. De lijnen worden nog eens lekker strak getrokken. Niks wordt aan het toeval overgelaten.”

De drukte in het Goffertstadion moet nog op gang komen, voorlopig wordt er in alle rust gewerkt.

Het stadion ligt er spic en span bij. Aan de Hazenkamptribune worden de boardings vervangen. NEC heeft de lange zijde in zijn geheel verkocht aan een Pools telecombedrijf Mozesz Wiece. Hoeveel geld het NEC oplevert, wil de man van marketingbureau Inter Football niet zeggen.

De traditionele sponsors als Setpoint, McDos moeten voor deze televisieavond wijken naar de borden achter de goals. “Met alle respect voor NEC, maar dit is natuurlijk geen topwedstrijd”, zegt de man van Inter Football die namens NEC de onderhandelingen met de sponsors voert.

“Ik schat dat er anderhalf é twee miljoen Nederlandse televisiekijkers zijn. Daar kun je niet de hoofdprijs voor vragen, al hebben ze natuurlijk wel anderhalf uur exposure.”

“De hoofdprijs hebben we wel gevraagd bij de interland Tsjechië- Nederland. Toen konden we twee lange zijdes verkopen. Er werd aan twee kanten gefilmd, de Tsjechische camera’s stonden aan de ene en de Nederlandse camera’s aan de andere kant.”

Aan de kant van de hoofdtribune zijn PTT-medewerkers druk bezig om extra lijnen te leggen, zodat de persvertegenwoordigers vanavond snel hun verhalen kunnen versturen.

Omdat het een officiële UEFAwedstrijd is, moet de thuisclub een ruimte beschikbaar hebben voor de dopingcontrole. “Daar gebruiken we de vertrekken van de fysiotherapeut voor”, zegt Van Benthum. “Die dopingruimte móét er zijn, ook al kan het zijn dat er helemaal geen controles worden gehouden.”

Van Benthum is een controlefreak. “Dat moet wel in dit vak. Je kunt je geen fouten permitteren.” Hij heeft een legertje aan monteurs achter de hand, vanavond. “Ze krijgen allemaal een kaartje, maar moeten beschikbaar zijn voor het geval zich iets voordoet.”

Materiaalman Theo Cornelissen heeft zijn vaste routine. Shirtjes, broekjes, sokken en schoenen klaar zetten. De badkuip is fris gewassen, alles blinkt in de kleedkamers.

“Och ja, wat zal ik ervan zegen. ik doe dit werk al zo lang”, zegt Cornelissen. “Natuurlijk is een Europa-Cupwedstrijd bijzonder, maar het werk blijft hetzelfde.”

Honderden keren heeft hij het al gedaan. Laat maar komen die Polen.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.