12.500 (250 NEC’ers)

Sergio (Roda JC) & Wisgerhof & Leiwakabessy (NEC)

Roda JC : Roorda, Sonkaya, Addo (46. Senden), Luijpers, Filipovic, van Dijk, van Dessel,  Soetaers, Sonko (40.Sérgio), Cristiano, Anastasiou (85.Vicelich)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Zonneveld, Govedarica, Hersi (80.De Nooijer), van Rijswijk (46.Ax), Demouge, Tumba (66.Hristov)

NEC leed vanavond in Kerkrade de derde nederlaag op rij, nadat eerder PSV en Feyenoord met 2-1 te sterk waren was het deze keer de beurt aan Roda JC.
Het was voor de derde keer dit seizoen dat NEC van Roda JC verloor.

NEC begon voortvarend door gelijk na een minuut spelen te scoren, na een goede pass van Van Rijswijk en een mooie actie van Hersi mocht Demouge het afmaken: 0-1.
Demouge scoorde daarmee de 1.000e eredivisie-treffer van NEC sinds de invoering van het betaalde voetbal.
Verder ging het in die eerste helft nog aardig tegen elkaar op, Hersi kreeg na aangeven van Demouge zelfs nog de kans om 0-2 te maken maar zijn schot werd gekeerd door Roorda.

Aan de andere kant misten Soetaers, Anastasiou en Cristiano de kansen voor Roda JC.
De aanvallers van Roda faalden dus, maar verdediger Filipovic niet.
Hij maakte in de 34ste minuut met een wonderschoon afstandsschot de gelijkmaker.
Daarna schoot Schuurman een vrije trap voorlangs en op slag van rust mocht Van Rijswijk nog alleen op Roorda af maar die faalde in de afwerking.

In de tweede helft kwam NEC er niet meer aan te pas, Roda was gewoon beter en tikte NEC helemaal van de mat en uiteindelijk besliste Anastasiou het duel in de 57e minuut.
De Griekse spits benutte een van de vele kansen die Roda JC creëerde in die tweede helft.
En NEC mag in de handen wrijven dat het uiteindelijk geen 4-1 of 5-1 werd in Limburg.
Het ontbrak NEC vanavond aan de inzet en strijd die tegen Feyenoord wel geleverd werd, jammer maar waar, hopelijk gaan ze er volgende week tegen Excelsior weer voor de volle 100% voor want hoe je het ook went of keert… europa blijft in zicht!