NEC-oudjes bezig aan tweede jeugd

Als keeper Frank Wijnhoven bij een 12-1 voorsprong op de valreep een tweede tegentreffer moet incasseren, schettert zijn keiharde vloek door de Olympic hal. De uiting van frustratie staat symbool voor de ontembare ambitie van de NEC-oudjes. “Dat zit er in en dat zal er nooit meer uitgaan”, meldt coach/leider Henk Grim, kort nadat de voormalige profs van Yakumo 5 de polonase hebben ingezet vanwege de zojuist behaalde zaalvoetbaltitel. Joe de naam van de tegenstander luidde die zojuist met 12-2 werd opgerold, was ze een zorg. Als er maar werd gewonnen. En als dat kampioenschap afgelopen vrijdagavond maar werd gepakt. Appie Helsper (46), Toon Willemse (51), Carlos Aalbers (40), Frans Janssen (48), John Vievermans (42), Anton janssen (40), Danny Hoekman (38), Henk Grim (40), Ron de Groot (42), Frank Wijnhoven (40), Willem Korsten (28).
Het zijn stuk voor stuk prachtige namen uit de NEC-historie die aan het begin van het lopende seizoen hun krachten bundelden. “Anton Janssen en ik vonden het tijd worden om weer eens wat samen te gaan doen. Want zo’n seizoenkaart van NEC is leuk, maar samen een balletje trappen, daar kan toch niks tegenop”, meldt Grim over hoe het vorig jaar begon. Slechts één keer trokken ze bij Yakumo 5 aan het kortste eind – “en dat kwam omdat ik toen toevallig niet meedeed…”, meldt de oudste van het stel Toon Willemse.
Maar voor de rest werd er telkens royaal gewonnen. En het einde is nog niet in zicht. Want na de titel in de derde klasse lonkt er meer. “Zo’n kampioenschap is waar je ’t voor doet. We gaan volgend seizoen gewoon door”, klinkt Grim nog net als een jonge hond. Een fanatieke kampioensyell op de achtergrond bevestigt slechts de tweede jeugd van de oud-NEC’ers.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.