RKC komt laat langszij bij NEC

NEC is de laatste weken in eigen stadion specialist in het onnodig prijsgeven van een voorsprong. Zaterdagavond had de thuisclub in het duel met RKC lang hoop op de volle winst. In de slotfase ging het echter alsnog mis: 1-1.

Na de recente nederlagen tegen FC Groningen en PSV (beide 2-3, na 2-0 bij de rust) resteerde voor de Nijmegenaren in elk geval een puntje voor de getoonde moeite. NEC won dit seizoen pas één keer in de Goffert. Met deze maand nog de thuiswedstrijden tegen Vitesse en FC Zwolle voor de boeg was een zege op RKC een welkome stimulans voor de donkere dagen voor de kerst geweest.

Wielaert zette de toon. De aanvoerder benutte in de 58e minuut op onberispelijke wijze een strafschop, nadat doelman Sinouh de doorgebroken Simr had gevloerd. Maar het mocht weer niet zo zijn voor NEC, kort voor tijd maakte invaller Greene de marge ongedaan.

Afgelopen zondag verspeelde RKC thuis tegen AZ (ook 1-1) in blessuretijd een al zeker gewaande overwinning, ditmaal viel het geluk van een late gelijkmaker aan Brabantse kant. Dat pure geluk hadden de bezoekers in de blessuretijd nog twee keer, toen NEC’s invaller De Nooijer twee enorme kansen onbenut liet. Eenmaal treuzelde hij te lang, vervolgens was de lat de sta-in-de-weg.

Na een kwartier viel scheidsrechter Wegereef met een liesblessure uit, hij moest zich laten vervangen door vierde official Van Boekel. Die had geen problemen met de tamme partij, waarin het vertoonde voetbal te veel op toevalligheden en te weinig op doordachte acties berustte.