Reacties na FC Twente-NEC

Demouge:
”Na de winterstop gaat het lekkerder”, zei de spits die zondag een cruciale rol speelde tegen FC Twente (1-2 zege).

Hij ‘versierde’ een penalty, althans dat vond zijn tegenstander Pothuizen. ”Het was 100% een penalty”, vond Demouge. ”Hij raakte me vol op de benen.” Demouge was ook betrokken bij de 2e goal, zijn steekpass naar Hersi leverde NEC de 0-2 op.

Sinds Demouge een aanvalskoppel vormt met Ax. verloor NEC geen wedstrijd meer. ”De trainer heeft geen reden om te wisselen”, vindt Demouge dan ook. ”De samenwerking verloopt goed.”

Neeskens:
”Op basis van de volle 90 minuten hebben we terecht gewonnen”, vindt trainer Neeskens.

Lichte kritiek had hij toch. ”Je weet dat ze de langer bal gaan spelen. Dan moet er iets meer rust in de ploeg zijn. We hadden veel te snel balverlies. Daar kan het hele team zich in verbeteren, maar over de hele 90 minuten ben ik tevreden”, analyseerde Neeskens.

Na de winterstop haalde NEC zeven punten uit drie duels. ”Dat is een verdienste van het hele elftal. De ploeg heeft veel vertrouwen. Daardoor gaan ze met de week beter spelen.”

Bron: Omroep Gelderland