‘Potje’ uit eten met NEC’ers

Hij was gisteren met afstand de beste speler van FC Twente, maar toch kon Patrick Pothuizen gisteren na afloop van de 2-1 nederlaag tegen ‘zijn’ NEC onmogelijk ’n gelukkig man zijn. De oud-NEC’er veroorzaakte een strafschop, kopte op de lat en incasseerde een gele kaart.
 
 “Nee, het zat me deze wedstrijd niet echt mee”, sprak Pothuizen met gevoel voor understatement. “Toch moet ik toegeven dat deze zege voor NEC zeker niet onterecht is. Vooral in de eerste helft speelden wij dramatisch slecht en was NEC stukken beter.” De 1-0, een rake strafschop van Danny Hesp, werd veroorzaakt door een overtreding van Pothuizen op Frank Demouge. “Natuurlijk was het terecht dat Roelof Luinge floot. Alleen blijf ik beweren dat ik de overtreding buiten het strafschopgebied maakte. Maar ja, van de andere kant kan de scheidsrechter me zomaar een rode kaart geven. Dat gebeurde niet. Hij zei wel: ‘Potje, je moet nu echt gaan oppassen’. Ik mag hem eerlijk gezegd wel, die Luinge.”
 
 In de dagen voorafgaand aan FC Twente-NEC had Pothuizen al een aantal maal aan zijn vriend en ex-ploeggenoot Dennis Gentenaar een sms-je gestuurd. De boodschap van ‘Potje’ was heldler. Hij was vastberaden met FC Twente het record van de NEC-doelman – al zes wedstrijden op rij niet gepasseerd – aan flarden te schieten. Bijna was het gisteren Pothuizen zelf die met een kopbal Gentenaar na 54 minuten passeerde.
 
 Pothuizen: “Ik zag die bal al ‘binnenvallen’, maar Dennis had geluk dat de lat hem redde. Of deze nederlaag tegen NEC meer pijn doet dan een andere nederlaag? Nee, niet echt. Verliezen doet altijd zeer. Ik zal nu ook echt niet mijn mobiele telefoon uitzetten om sms-jes van NEC’ers te ontlopen. Waarom? Dat soort plagerijtjes hoort erbij. Misschien ga ik straks wel met een paar van die jongens lekker uit eten.”
 
 Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan