Peters voelt eindelijk weer druk

Na ruim twee seizoenen vol teleurstellingen bij NEC had hij gisteren eindelijk weer eens reden tot lachen. Marc Peters vierde zijn debuut bij De Treffers met een 4-2 zege op Be Quick Groningen en tekende voor twee assists.


Vier dagen na zijn vertrek vanuit De Goffert, met amper twee trainingen in de benen, mag Marc Peters tegen Be Quick Groningen gelijk in de basis beginnen. Na de vele tegenslagen in de achterliggende periode is de middenvelder het lachen nog niet verleerd.

Op de vraag of hij met de snelle basisplaats niet verrast is, antwoordt hij met dezelfde guitige blik in de ogen als vader Jan, die met een sigaartje in de mond langs de kant staat toe te kijken. “Ze hebben weinig man, zeker.”

Peters lacht om zijn eigen opmerking, maar heeft ook wel een beetje gelijk. Hij debuteert op de positie achter de spitsen, normaal de plek voor Dennis Krijgsman, maar die is net als een handvol andere vaste krachten geblesseerd. Maar ook als Krijgsman weer terug is, hoeft de 25-jarige Groesbeker waarschijnlijk niet te vrezen voor een basisplaats. Hij kan bijvoorbeeld ook als rechtshalf uit de voeten.

Over zijn eerste optreden is Peters niet ontevreden. “Het ging wel lekker. Het was de eerste wedstrijd in drie jaar waar weer eens druk op stond. Ik heb alleen oefenpartijtjes of in het tweede gespeeld en daar zit toch niet echt druk op.”

Bij De Treffers voelt Peters die druk wel. De achterstand op koploper HSC’21 is opgelopen tot vijf punten en ieder verder puntverlies kan fataal zijn. Ook tegen het matige Be Quick moet iedereen negentig minuten bij de les blijven. Door twee onnodige tegengoals staat er lang een benauwde 3-2 voorsprong op het scorebord. Pas in de slotminuut maakt Rob Zegers uit een counter op aangeven van Peters aan alle onzekerheid een eind: 4-2.

“We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt”, constateert de nieuwkomer. “Het eerste half uur speelden we heel goed. Jammer dat we die twee goals weggeven, anders kan het 5-0 of 6-0 worden. Nu is het toch nog een zwaar bevochten overwinning, maar eigenlijk stelden zij niet zo veel voor.”


Marc Peters in z'n NEC-tijdOok in het openingskwartier drukt Peters zijn stempel op de wedstrijd. Zijn venijnige schot uit de tweede lijn wordt door de Groningse doelman Zeeman met kunst- en vliegwerk gepareerd en even later vindt Peters met een boogbal in het strafschopgebied Jasper Zuidwijk. De gelegenheidsspits brengt zijn ploeg met een juweel van een doelpunt aan de leiding. Het Groesbeekse breekijzer staat vooral bekend om zijn loopvermogen en onverzettelijkheid, maar blijkt ook heel wat technische bagage te hebben. De balaanname, het wegdraaien van de tegenstander en de manier waarop hij de bal in de verste hoek legt, doen denken aan de goal van Marco van Basten op het EK in 1988 tegen Engeland.

Als Rob Zegers in de 23ste minuut bij de tweede paal een loepzuivere voorzet van Saïd Echargui inkopt, lijkt De Treffers op een ruime zege af te gaan.

Maar even later doen de Groningers wat terug als aanvoerder Gerben de Jong een slecht weggewerkte corner inschiet. Drie minuten later is de marge weer hersteld met een kopie van de 2-0. De voorzet van Echargui is opnieuw perfect, evenals de timing in de lucht van alleskunner Zuidwijk: 3-1.

De weelde is weer niet aan De Treffers besteed. Nog geen tien minuten later krijgt de snelle Groningse spits Willem Lanjouw alle ruimte en verschalkt Gerald Langeveld – normaliter de keeper van het derde elftal – met een stiftbal.

“Voetballend was het in de tweede helft wat minder, maar daar hebben we een portie karakter tegenover gezet”, zegt trainer Willie Willems over het vervolg.

En over zijn nieuwe aanwinst: “Hij heeft zijn waarde getoond en was bij twee goals betrokken.” Het genoegen is wederzijds. “Ik heb nu weer iets om naar uit te kijken”, besluit Peters waarna hij met een brede glimlach de kleedkamer in duikt.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.