A1 van NEC pakt punt

De A1 van NEC heeft een punt gepakt bij AZ: 0-0. Het hadden er drie moeten zijn, want de Nijmeegse ploeg kreeg de betere kansen. De thuisploeg was alleen gevaarlijk vanuit standaard situaties.

Na twintig minuten belandde de bal via Tobias Czesnik bij de ingekomen Gökhan Yilmaz, die vanaf de rand van de zestien uithaalde, maar zijn schot geblokt zag worden door een verdediger. Enkele minuten later ging keeper Theo Brack niet vrijuit bij een Alkmaarse corner, maar hij werd gered door Simon Yauw die een doelpunt nog kon voorkomen.

In de tweede helft kon Rutger Worm alleen op de keeper af, maar hij schoot over. In de slotminuten was het nog bijna AZ dat er met de volle buit vandoor ging. Maar Theo Brack reageerde prima op een goede inzet.

Aanstaande zaterdag speelt NEC om 14.30 uur thuis een bekerwedstrijd tegen Vitesse.

Bron: De Gelderlander