Opnieuw tegenslag voor Heije

Pascal Heije is wederom drie tot zes weken uitgeschakeld. De verdedigende middenvelder van NEC heeft een spierscheuring opgelopen in zijn bovenbeen. Het is de zoveelste tegenslag voor de nieuwkomer.


Voor zowel NEC als Pascal Heije is de samenwerking tot nu toe een grote tegenvaller. De aanwinst, overgekomen van RBC, heeft nog niet serieus de concurrentiestrijd met Peter Wisgerhof aan kunnen gaan. Fysiek ongemak stond voetballen op niveau in de weg.

De problemen begonnen al in de voorbereiding. Heije kreeg last van een ontstoken hechting in de rechtervoet, waaraan hij eind vorig seizoen werd geopereerd. Het kostte hem bijna twee weken.

Op 1 september kreeg de rechtspoot na een invalbeurt in de wedstrijd tegen FC Utrecht last van zijn rug. De pijn schoot door naar zijn bovenbeen en dat kostte hem ondermeer de Europese trip naar Wisla. Net nu Heije weer zo goed als fit leek is een spier in zijn bovenbeen gescheurd.

“Het zit die jongen echt niet mee, het is pure pech”, zei fysiotherapeut Cees van der Lingen. “Hij was bijna fit en scheurt door een lullig balletje een spiertje in zijn bovenbeen. Dat betekent dat hij weer drie tot zes weken weg is. Doodzonde, want de oude problemen met zijn tenen, zijn helemaal verdwenen.”

Met de enkelblessure van Frank Demouge lijkt het de goede kant op te gaan, maar de spits is nu ziek. “In principe kan Frank al een week of twee alles, maar hij kreeg steeds reacties”, zei Van der Linden. “Dinsdag heeft hij een kleine drie kwartier veel gedaan en een reactie is uitgebleven. Als hij straks beter is, moeten we de intensiviteit opbouwen. Als zijn enkel zich goed houdt, is Frank weer snel terug.”

Jarda Simr, die net als Heije last had van verkramping in zijn bovenbeen, is weer bijna fit. “Het gaat steeds beter, maar zaterdag is hij er nog niet bij”, voorspelde Van der Linden. “We willen geen enkel risico nemen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan