Op naar het volgende record!

Het houdt maar niet op met de recordseries bij NEC. De vrije trap van Sjaak Polak maakte een eind aan de serie van aaneengesloten duels zonder tegendoelpunt, maar de vaste kijkers in de Goffert hebben al sinds 10 november tegen, ook al, FC Twente geen doorboring van ons eigen net gezien. Dat was toen het lullige rollertje van Mike Zonneveld in eigen doel, nadat eerder in de wedstrijd, en daar is ie weer, Polak met een vrije trap scoorde.


  


Vijf duels achter elkaar de nul in de Goffert, maar het is nog te vroeg om hiervoor ook het aantal minuten uit te zoeken. De defensie uit het seizoen 1970-71 heeft een serie neergezet met bijna eeuwigheidswaarde. Tien duels op rij hield zij op eigen terrein de rangen gesloten. Op 20 december scoorde NAC zelfs het enige tegendoelpunt in de periode tussen half oktober en begin juni! In totaal waren dit 14 wedstrijden waaronder twee voor de beker. NEC begon dat seizoen thuis met een 0-0 tegen Ajax, waarna zowel FC Utrecht als de Eagles met 2-1 in de Goffert verloren. Op 18 oktober kwam koploper ADO naar Nijmegen voor een sleutelwedstrijd. Bij winst kreeg NEC aansluiting bij de kopgroep. Helaas zette Lex Schoenmaker de bezoekers met twee doelpunten op voorsprong en kon alleen Cas Janssens tegenscoren. Dat bleek later de enige thuisnederlaag.


  


Daarna incasseerde doelman Nico de Bree verder alleen nog die treffer van NAC en op de slotdag van de competitie nog een gelijkmaker van Holland Sport. Liefst veertien maal bleef de defensie Kornelis-Pijs-Eggenkamp-Mellaard ongeslagen op eigen veld, waarbij NEC maar twee keer 0-0 speelde. De rest wonnen ze, waaronder tegen wereldkampioen Feijenoord. Voor de beker nam NEC met 1-0 revanche op ADO, na eerdere uitschakeling van DWS met dezelfde cijfers. In een jaar tijd zagen de toeschouwers toen slechts zes tegentreffers!


 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan