Ook A1 van NEC verslaat Vitesse

Nadat het tweede van NEC donderdag met 2-1 te sterk was voor Vitesse, won de A1 zaterdag met dezelfde cijfers van de Arnhemse buurman.

De derby was een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker. Het eerste kwartier ging gelijk op, al waren de betere kansen voor de thuisploeg. Uit een corner kopte Bob Verwey naast en Gino Berhitu schoot tegen de keeper.

Na twintig minuten kwam Vitesse op voorsprong. Vijf minuten voor rust kwam NEC langszij. Een vrije trap van de rechterkant werd door de sterk spelende Gökhan Yilmaz op Tim van de Cruijsen gelegd, die de bal inschoot. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar twee minuten voor tijd kwam een vrije trap van Bas Bakker terecht bij Bilal Laoikili, die de bal langs de uitlopende keeper schoot.