AZ
Henk Timmer, Jan Kromkamp, Miel Mans (87. Alair Cruz Vicente), Peter Wijker, Tim de Cler, Michael Buskermolen, Olaf Lindenbergh, Stein Huysegems, Barry van Galen (82. Robin Nelisse), Kenneth Perez (90. Barry Opdam), Ali Elkhattabi

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge (73. Fabian de Freitas), Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Dejan Govedarica (84. Zico Tumba), Mike Zonneveld, Youssouf Hersi, Dennis de Nooijer

De meeste supporters zagen dit duel met mede-koploper AZ al niet al te rooskleurig in voor de wedstrijd maar toen bekend werd gemaakt dat Neeskens weer eens voor een 4-5-1 opstelling had gekozen zakte de moed bij de meeste supporters helemaal in de schoenen.

Fabian de Freitas en Zico Tumba mochten zaterdagavond op de bank plaatsnemen om toe te kijken hoe collega Dennis de Nooijer zich negentig minuten het apezuur mocht gaan lopen om in z’n eentje voor wat gevaar te zorgen in de Alkmaarse defensie.
Uiteindelijk was er negentig minuten lang geen vuiltje aan de lucht voor de gehavende verdediging van AZ.

Na nog geen minuut spelen stond NEC al op achterstand, na slecht uitverdedigen kon Peter Wijker een corner in de kruising koppen: 1-0.
Daarna had NEC wel veel balbezit maar werd er zeer weinig mee gedaan, het leek wel of het de spelers verboden was om in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied te verschijnen.

Zo kreeg AZ de overwinning gemakkelijk in de schoot geworpen door een lamlendig NEC, dat in de slotminuut moest toezien hoe Ali Elkhattabi de toegekende strafschop binnenschoot: 2-0.

Voor de zoveelste keer gaat NEC onderuit in de beruchte 4-5-1 opstelling maar schijnbaar ziet Neeskens toch nog voordelen in deze opstelling gezien de wedstrijd tegen AZ.
Hopelijk is Neeskens nu eindelijk ook overtuigd van de ellende met een 4-5-1 opstelling en zien we tegen Wisla Krakow NEC weer in een ‘normale’ 4-4-2 opstelling.