Neeskens zeer tevreden

Trainer Johan Neeskens was het na afloop van NEC-Willem II op de persconferentie eens met zijn collega Mark Wotte. Beide trainers vonden dat de zege voor NEC verdient was.

Neeskens was niet tevreden over de eerste fase: “Ik vond dat we in de eerste twintig tot vijfentwintig minuten van de wedstrijd niet goed speelden, we leden teveel balverlies en konden de bal voorin niet vasthouden. Ik heb daarna een tactische omzetting gedaan door Frank Demouge wat dieper te zetten en Youssouf Hersi en Patrick Ax meer via de zijkanten te laten spelen. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen we duidelijk beter in ons spel en scoorden we op een psychologisch belangrijk moment een doelpunt. Hierdoor ga je met een lekker gevoel de rust in.”

“In de tweede helft zie je dat Willem II extra aanvallers gaat brengen en weet je dat ze ons de ruimte voorin gunnen. Zij loeren dan met snelle vleugelspelers op de counter.”

Neeskens vond dat zijn ploeg in de tweede helft meer had moeten scoren: “We kregen veel kansen de tweede helft, met name Ax en Wisgerhof hadden het duel vroegtijdig moeten beslissen, maar zij maakten het laatste moment net de verkeerde beslissing. Nu kreeg je het in de slotminuut toch nog even moeilijk met die kopbal van Mourad.

Neeskens besluit: “Ik moet mijn ploeg een compliment maken met deze verdiende zege. Ze zijn goed meegegaan in de strijd en wonnen veel duels. Ik ben zeer tevreden.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan