Neeskens wijzigt elftal niet

NIJMEGEN – NEC speelt vanavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met dezelfde opstelling als het laatste duel tegen FC Twente. De Nijmegenaren hebben geen geschorsten en behoudens de langer geblesseerden is iedereen fit. Ook de middenvelders Youssouf Hersi en Dejan Govedarica, die beiden met een licht kwetsuur kampten, zijn fit genoeg om te beginnen.

Volgens NEC-trainer Johan Neeskens moet de Nijmeegse ploeg waken voor onderschatting van de Superboeren. “Ik heb de jongens aangegeven dat dit geen eenvoudig duel wordt. Of ze dat ook daadwerkelijk oppikken, moet tijdens de wedstrijd blijken”, aldus Neeskens. “Door de goede resultaten van NEC, denkt een aantal mensen dat wij gemakkelijk gaan winnen. Dat is dus niet zo. Verleden seizoen bleek dat bijvoorbeeld ook. Toen hadden we de grootste moeite en trokken we pas in de slotfase de winst naar ons toe”, zo weet de oefenmeester.

Verdediger Rob Wielaert kan zich vinden in de woorden van z’n coach. “We moeten er niet te gemakkelijk over denken. Daar zijn we ons zeker van bewust. Dit is toch een aparte wedstrijd, zo’n derby. Je kunt verwachten dat zij flink gaan bikkelen en volop strijd leveren. Daar moeten we dan evenveel vechtlust tegenover zetten, want voetballend zijn wij toch de betere ploeg”, aldus de verdediger.

Wielaert prijst met name de voorhoede van de Doetinchemmers. “Hans van de Haar is een goed aanspeelpunt en daar omheen loopt een aantal snelle jongens. Verder hebben ze een sterk collectief. De Graafschap heeft dit seizoen een paar keer pech gehad, daarom staan ze zo laag.”

De wedstrijd van vanavond is de twaalfde eredivisie-ontmoeting tussen beide ploegen in De Goffert. NEC won vier keer. De Superboeren waren drie maal de sterkste.

De Doetinchemmers moeten het overigens in De Goffert stellen zonder de geblesseerden Tim Bakens, Peter van Vossen en Feyenood-huurling Leonardo. Ook het meespelen van Jean-Paul van Gastel is nog twijfelachtig. Daar staat de terugkeer van Berck-Beelenkamp, Hermans, Smit en de geschorste Bot tegenover.

Opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; Ax en Demouge.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan