Neeskens: Vitesse scoorde een terechte goal

Reacties van beide trainers na afloop van de onbeslist geëindigde derby tussen Vitesse en NEC

Johan Neeskens:
?We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Vitesse zette ons vanaf het begin onder druk en scoorden een terechte goal. Ons begin was een fase van teveel en te makkelijk balverlies. Na rust werd dat beter, scoorden een verdiende 1-1, waarna Vitesse weer in de wedstrijd kwam. In de laatste twintig minuten waren er situaties voor beide doelen waaruit een goal kan vallen, dan denk ik dat beide ploegen blij moeten zijn met een punt.?

Vitesse trainer Edward Sturing:
?Ik vond het een echte derby met veel fouten. Het resultaat vind ik, net als mijn collega, ook terecht, maar ik ben niet blij met een punt. Ik ben tevreden met de eerste helft, waarin we de opbouw van NEC goed verstoorden en NEC dwongen om achteruit te voetballen. In het half uur na rust waren we de grip kwijt op NEC en hebben we de gewijzigde tactiek in die fase slecht opgelost. Na wat omzettingen kregen we de grip terug op de wedstrijd, maar wisten helaas niet meer te scoren. Ja, soms was het vandaag echt ?flipperkastvoetbal?.

Bron: NEC-Nijmegen.nl