Neeskens: ‘Eerst Volendam dan pas Wisla’

Over Wisla Kraków heeft de spelersgroep van NEC nog nauwelijks gesproken. De informatieve sessies met videobanden en scoutingsrapporten over de Poolse UEFA Cup – opponent zullen pas na vanavond volgen. “Wij zijn eigenlijk nog helemaal niet bezig met Wisla Kraków. Eerst komt Volendam en dan pas gaan we praten over Wisla”, zo hield Johan Neeskens de pers na de ochtendtraining van gisteren voor.


“Voor ons is de competitie nu even veel belangrijker dan Europa. Laten we eerst maar eens proberen een goed resultaat weg te halen bij FC Volendam. Wisla is voor later zorg.”

Tegen Volendam hoeft Neeskens vanavond zijn basiselftal slechts op één positie te wijzigen. De tegen Twente geschorste Rob Wielaert keert terug in het centrum van de defensie. Dejan Govedarica zit op zijn beurt een schorsing van één duel uit. Mike Zonneveld blijft centraal op het middenveld geposteerd. Patrick Ax behoudt eveneens zijn basisplek. “Volendam is zeker geen tegenstander om te onderschatten”, aldus Neeskens. “Die ploeg heeft niet voor niets gewonnen van Groningen en een punt gepakt tegen ADO Den Haag. Het zal voor ons zaak zijn om fel te beginnen. Laten we Volendam vrijuit voetballen dan is dat vragen om problemen.”

Tegen Volendam zal Cees Lok, na bijna een jaar, zijn rentree maken als assistent-trainer van NEC. De Jong NEC-coach vervangt Ron de Groot die vandaag afreist naar Polen om het duel Legia Warschau – Wisla Kraków te aanschouwen.

Bij Volendam is de complete selectie fit. Bij NEC ontbreekt vanavond Frank Demouge (enkelblessure). Zijn ploegmaten Jarda Simr en Pascal Heije kampen beiden met verkrampingen aan het bovenbeen. De NEC’ers hopen op tijd fit te zijn voor ‘Polen’.

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy; Schuurman, Zonneveld, Hersi, Ax; De Nooijer, De Freitas.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan