‘NEC? Zullen we het over het mooie weer hebben’

Na opnieuw een 2-1 nederlaag tegen Wisla Kraków is het Europees avontuur van NEC alweer voorbij. Hoe hard komt dat aan?


Henny Linders, van buurtwinkel Jan Linders in het Waterkwartier, rassupporter:

“Het is mooi weer he! Zullen we het daar maar over hebben? Iedereen begint er steeds over in de winkel, maar ik voel me klote met acht o’s. Heb een slapeloze nacht gehad. De jongens hebben hard gewerkt, maar die Polen waren gisser, meer doorgewinterd.”

“Ik had afgesproken om na de wedstrijd wat te gaan drinken, maar ben meteen naar huis gegaan. Ik zag al dat het op rellen uit zou draaien.

De volgende Europese wedstrijd, over twintig jaar of zo, wordt er dus eentje zonder publiek. Wat ik nu met mijn Pride of Europe- spandoek moet doen, weet ik niet. Dat hing ik de afgelopen weken iedere ochtend op voor de zaak. Ik bewaar het wel denk ik. Voor volgend jaar misschien? Want zondag winnen we gewoon weer van NAC.”

Jan Peters, oud-international, ook bekend als mister NEC:

“Ik heb er een dubbel gevoel bij. Vooraf bij de loting dacht ik nog: als NEC maar een afgang bespaard blijft. Achteraf moet je concluderen dat Wisla Kraków terecht door is, maar dat het met een beetje geluk anders had kunnen uitpakken. Dat geeft een kater. Vaak zie je dat bij Europese wedstrijden kleine dingen de doorslag geven. Daarom snap ik niet dat Neeskens Hersi niet wisselde. Die was aardig aan het solliciteren naar een tweede gele kaart. Toen die er inderdaad uit moest, was het nog 1-1. Toen had het er nog ingezeten, al was de gelijkmaker net voor rust ook al een domper. De jongens vertelden ook dat ze steeds op hun tenen hadden moeten lopen. Kraków was ervarener.”

“En dan die drie rode kaarten… Ik begrijp hoe het gebeurt, maar het mag niet. Zo sla je een flater in het buitenland. Terwijl NEC voor die 180 minuten Europees voetbal gewoon een pluim verdient.”

Eric tikkie terug van Rossum, scoorde in 1983 tegen Barcelona in eigen doel:

“Of ik nog tips voor Hersi heb? Ja, hij zal nu nog vijftien jaar moeten horen dat zijn rode kaart de wedstrijd definitief besliste. Toen ik zelf nog speelde, was ik een week ziek van een verloren wedstrijd. Nu is het anders: ik baal ervan, maar je zag het aankomen. Wisla was twee maatjes groter.

Ik denk dat ze thuis in Kraków een off-day hadden en ook woensdag hoefden ze volgens mij niet voluit te gaan. NEC miste de beleving. Het leek wel een gewoon wedstrijdje in plaats van eentje in het UEFA-toernooi. Bij 1-0 voor hoef je niet mooi te spelen. Dan moet die bal gewoon de tribune in, gvd.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.