NEC wordt veel te laat wakker

NEC-Roda JC (0-1) 1-3
40. Cristiano 0-1
61. Anastasiou 0-2
69. Cristiano 0-3
90. De Freitas 1-3

 Roelof Luinge
 12.000 (250 Roda JC-supporters)
 Geen kaarten

NEC
Dennis Gentenaar, Arjan Ebbinge, Rob Wielaert, Peter Wisgerhof (77. Pascal Heije), Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Youssouf Hersi, Dejan Govedarica (56. Patrick Ax), Mike Zonneveld (68. Fabian de Freitas), Zico Tumba, Dennis de Nooijer

Roda JC
Vladan Kujovic, Roel Brouwers, Mark Luijpers, Ger Senden, Predrag Filipovic, Sérgio, Ivan Vicelich, Kevin van Dessel, Fredrik Berglund, Yannis Anastasiou, Cristiano (88. Gregoor van Dijk)


Hepudanouook?


 


Dat je eigenlijk enorm veel zin hebt in een nieuw seizoen en je verheugt op de eerste thuiswedstrijd, maar dat je met het bedenkelijke spelpeil tijdens de voorbereiding in je achterhoofd en de uitslagen tegen Roda van de laatste jaren, toch bang bent om teleurgesteld te gaan worden? Nou, vandaag werden we teleurgesteld en niet te zuinig ook!Je vraagt je toch af hoe dit elftal, op Ebbinge na, in vredesnaam in staat is geweest vorig seizoen enkele wedstrijden te winnen. Er klopte werkelijk helemaal geen zak van. Er was totaal niets te bekennen dat in de verste verte maar leek op georganiseerd voetbal spelen. Aan dat voetbal spelen kwam het elftal überhaupt niet eens toe, het bleef beperkt tot kansloos achter de tegenstander aanhollen.


Zou Neeskens het systeem van vorig jaar hebben omgegooid? Toen was het zaak de boel achterin dicht te houden, nu lijkt het devies: ?iedere linie voor zichzelf?. Geen aansluiting naar voren, geen overnemen van posities naar achteren, alle ballen en spelers kansloos in de trechter gooien, zodat de tegenstander dankbaar gebruik kan maken van de totale chaos die NEC vanmiddag liet zien.


Het is aan de trainer om te zorgen voor die broodnodige organisatie en voor een technische staf zou het ook niet verkeert zijn, om spelers te halen die je elftal op de zwakke plekken duidelijk versterken. Helaas hebben de verantwoordelijken bij NEC opzichtig gefaald hierin. Wisgerhof bewees ten overstaan van iedereen maar weer eens, dat hij met goed fatsoen niet meer als rechtsback bruikbaar is. Daarvoor in de plaats werd Heije gehaald, die tijdens de voorbereiding ook niet heeft kunnen overtuigen, waardoor de zwakke plek in het elftal blijft bestaan.Zonneveld flirt opzichtig met NAC. Nou, we kunnen gerust zijn. Na vandaag zal men bij NAC nog  eens heroverwegen Zonneveld te halen. Met afstand was hij de slechtste speler van het veld. Tempo te laag, veelvuldig balverlies, stond voortdurend positioneel verkeerd en duels werden door hem verloren. Nu gold dat ook voor de rest van de ploeg, maar bij hem was het een overtreffende trap van dit alles.


Op Wielaert na, die alles probeerde wat in zijn macht lag om er nog iets van te maken, zakten de overige veldspelers door het ijs. Opbouw is van de laatste linie niet te verwachten, vandaar de lang bal naar voren. Het middenveld stond volledig verkeerd opgesteld en hobbelde achter de tegenstander aan. De spitsen stonden eenzaam voorin en kregen nauwelijks één speelbare bal aangereikt. Roda was heer en meester op het veld en zou het na de 0-3 nog zin hebben gehad om wat goals te maken, dan hadden ze zich naar hartelust kunnen uitleven, want van enig overleg bij NEC was toen al helemaal geen sprake meer.
Neeskens deed ook nog een duit in het zakje om het publiek van de tribunes te jagen door Zonneveld, die met zijn hoofd bij NAC was en misschien wel daardoor geen bal goed raakte, op de positie van Gova neer te zetten. Hoe kun je nu een speler die niet in de wedstrijd zit, op zo?n positie gaan posteren? De reden waarom niet werd direct door Roda gedemonstreerd middels een doelpunt.De technische staf had zorg moeten dragen voor een evenwichtige opbouw in de selectie, maar in plaats daarvan is hij juist verder uitgehold. Het lijkt geen twijfel dat NEC het komende seizoen hiervoor een aantal dure rekeningen krijgt gepresenteerd. Als er ergens behoefte aan is, dan is het wel een ervaren speler op het middenveld, die de anderen kan aansturen. Een type Latuheru. In tegenstelling tot De Freitas, die uit een sportzaal werd geplukt, is Latuheru nog steeds op het veld actief.


Ik mis zo?n speler.


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan