Robert van Westerop, Lindsay Wilson, Ruud Kras, Gijs Luirink, Gerry Koning, Misha Salden (75. Karim Bridji), Maurice Buys, Jack Tuyp, Dion Esajas (75. Reginald Faria), Eddy Putter, Sebastiaan Steur (87. Houssein Ouhsaine)

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld, Patrick Ax, Fabian de Freitas (81. René van Rijswijk), Dennis de Nooijer (65. Zico Tumba)

Spelers betreden het veld

NEC startte erg sterk in Volendam, de verdediging van Volendam had al gelijk z’n handen vol aan de aanvalsgolven maar aan de andere kant kwam Volendam er ook een aantal keren gevaarlijk uit.
Na iets meer dan tien minuten spelen valt dan ook het eerste doelpunt als De Nooijer een goeie voorzet geeft schiet Schuurman de bal goed achter keeper Van Westerop: 0-1.

Daarna is Volendam even helemaal de kluts kwijt en krijgt NEC kans op kans en na twintig minuten is het weer raak als De Freitas voorgeeft en De Nooijer de bal doorkopt schiet Hersi van dichtbij in de kruising: 0-2.

NEC zit dan op rozen en normaal zou je toch denken aan een flinke overwinning maar niets is minder waar want prompt begint NEC achterover te ‘hangen’ en laat Volendam komen.
Uiteraard kan zoiets niet lang goed gaan, als Steur een hoge bal oppikt en daarna behendig Wisgerhof opzij zet trekt Wielaert (dom!) aan de noodrem en vloert de jonge Steur, penalty voor Volendam. Maurice Buys schiet de penalty daarna achter Gentenaar: 1-2.

Na de 1-2 van Volendam volgen er nog een aantal kansen voor de thuisploeg maar Gentenaar houdt zijn doel andermaal schoon en NEC mag gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft gaat Volendam door waar ze de eerste helft mee eindigden, namelijk aanvallen!
NEC komt nog amper over de middellijn en Volendam krijgt een aantal kansen maar springt hier te nonchalent mee om totdat Ebbinge een speler van Volendam in het strafschopgebied naar de grond trekt, Oskam wijst weer naar de stip.

Maurice Buys meldt zich andermaal en schiet weer raak: 2-2.

NEC maakte het zichzelf dus heel erg moeilijk, inplaats ze op zoek gingen naar de 0-3 staat het nu 2-2 en gaat Volendam ‘op zoek’ naar de winnende treffer.

Inmiddels heeft bij NEC De Nooijer het veld verlaten voor Tumba die redelijk sterk inviel. Maar aan de andere kant blijft Volendam op het aandringen op de winnende treffer, andermaal mag Neeskens van geluk spreken dat NEC de beste keeper van Nederland in het doel heeft staan want met menig keeper in het doel had NEC al lang en breed verloren van Volendam.

Maar het geluk is nog niet op voor NEC, als Man of the Match Patrick Ax oprukt via het middenveld en een een-tweetje met Hersi aangaat rond hij het zelf schitterend af: 2-3

Daarna schiet Volendam nog een keer in het zijnet en mag Gentenaar nog een aantal keren vol aan de bak om NEC te redden van puntverlies in Volendam. Na vier minuten blessuretijd vindt Oskam het genoeg geweest en hij fluit af voor het einde van de wedstrijd, uit het NEC-vak schelt “Oskam het is je niet gelukt” doelend op de twee (overigens zuivere) penalty’s die Volendam van de scheidsrechter kreeg.