De Pers: FC Volendam-NEC

Omroep Gelderland
Moeizame zege NEC tegen Volendam
NEC heeft drie belangrijke punten gepakt teen Volendam. Na een vliegende start en een 2-0 voorsprong sleepte de Nijmegenaren een 3-2 zege uit het vuur.
NEC startte uitsekend. In het eerste half uur vonden de spelers van trainer Johan Neeskens elkaar moeiteloos. Na een prachtige actie en een assist van Dennis de Nooijer tekende Resit Schuurman voor de 1-0.
Na 20 minuten schoot Youssouf Hersi de 2-0 binnen. Volendam kreeg in die fase geen grip op het spel van NEC. Dat veranderde na ruim een half uur. Rob Wielaert haalde Putter neer, penalty.

Buys scoorde vanaf 11 meter waarna NEC de grip kwijt was. Na een kwartier in de tweede helft mocht Buys opnieuw aanleggen vanaf de penaltystip. Nu na een overtreding van Ebbinge op Putter.
Het werd 2-2 en NEC stond met de rug tegen de muur. Twintig minuten voor tijd tekende Patrick Ax voor de winnende treffer. NEC heeft nu negen punten uit vijf wedstrijden.
Ebbinge vond dat NEC goed opende tegen Volendam. Maar hij baalde dat ze niet in staat waren de wedstrijd rustig uit te spelen: “Daarin moeten we volwassen worden. Als je zo goed begint mag je het niet nog bijna weggeven.”

Voetbalkrant (NOS)
Volendam blijkt geen eenvoudig opwarmertje voor NEC

NEC heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 3-2 gewonnen. De Nijmegenaren speelden een half uur prima voetbal, dat resulteerde in twee doelpunten. De Noord-Hollanders stroopten echter de mouwen op en kwamen via twee strafschoppen, beide onberispelijk ingeschoten door Maurice Buys, weer op gelijke hoogte. Het slotakkoord was voor NEC: twintig minuten voor tijd rondde Patrick Ax een counter succesvol af.

Aanvankelijk leek NEC een gemakkelijk avondje tegemoet te gaan, met het oog op de UEFA Cup-wedstrijd komende week tegen Wisla Krakow. De ploeg van Johan Neeskens zorgde voor veel gevaar en door doelpunten van Resit schuurman en uitblinker Youssouf Hersi stonden de Nijmegenaren al na twintig minuten op 2-0. De behendige Volendam-aanvaller Sebastiaan Steur werd na een een half uur echter onderuitgehaald in het strafschopgebied, waarna Maurice Buys de aansluitingstreffer binnenschoot.

Na rust kwam Volendam via dezelfde Buys na weer een verdedigende fout – ditmaal van Arjan Ebbinge – op gelijke hoogte: 2-2. Hersi, de gevaarlijkste man aan NEC-zijde, lanceerde twintig minuten voor tijd met een listig passje zijn ploegmakker Ax. Deze wist zich wel raad met de bal en passeerde doelman Robert van Westerop met een bekeken schot.

Voetbal.nl
NEC wint na 32 jaar in Volendam

NEC heeft voor het eerst in exact 32 jaar een overwinning weggesleept bij FC Volendam in de Eredivisie. De Nijmegenaren wonnen in het Veronica Stadion met 2-3. NEC steeg door de overwinning naar de voorlopige vijfde plaats en liep bovendien geen noemenswaardige blessures op met het oog op de aanstaande Europese ontmoeting met Wisla Kraków.

NEC overklaste de thuisploeg in de openingsfase volledig en kwam verdiend op voorsprong. Resit Schuurman was de maker van het eerste doelpunt (13′), terwijl Youssouf Hersi zeven minuten later de score verdubbelde. Volendam schudde toen pas wakker en nam het initiatief over. De ploeg van trainer Henk Wisman creëerde enkele kansen, maar Dennis Gentenaar stond een treffer in de weg. Tegen een penalty was de NEC-doelman echter niet bestand. Maurice Buys scoorde in de 36ste minuut vanaf elf meter nadat Sebastiaan Steur in het strafschopgebied door Rob Wielaert was onderuitgehaald. Diezelfde Steur versierde na rust opnieuw een strafschop en weer benutte Buys de buitenkans: 2-2 (61′). Volendam verzuimde na de gelijkmaker door te drukken en zag NEC in de counter met de overwinning aan de haal gaan. Patrick Ax werd matchwinnaar (71′).

VI.nl
NEC komt goed weg bij FC Volendam

Aanvankelijk leek NEC bij FC Volendam af te gaan op een forse overwinning, maar uiteindelijk mochten de Nijmegenaren beide handen dichtknijpen dat het de Dijk nog met een zege mocht verlaten, 2-3. Niettemin staat de ploeg intussen weer ‘gewoon’ vijfde, de positie waarop het de afgelopen competitie afsloot.
NEC leek aan de Dijk korte metten te gaan maken met thuisclub Volendam, want de ploeg van trainer Johan Neeskens stond al na twintig minuten voetballen op een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong. Al na een klein kwartier was het Resit Schuurman die de Nijmegenaren naar een voorsprong schoot, waarne Youssouf Hersi (foto) de marge zeven minuten later al verdubbeld had: 0-2. Ondertussen had ook Patrick Ax namens de gasten al op de paal geschoten.

Wellicht dat NEC met het oog de aanstaande UEFA Cup-rentree wat gas terug wenste te nemen, want hoewel de voorsprong comfortabel leek, liet de ploeg de thuisclub terug in de wedstrijd komen. Het was uiteindelijk Maurice Buys die de spanning in de wedstrijd terugbracht, door vanaf elf meter raak te schieten (1-2), nadat Robbie Wielaert Sebastiaan Steur onderuit had gehaald.

Dion Esajas had even later de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot op de paal. Kort na de pauze kwam de ploeg van trainer Henk Wisman echter toch op gelijke hoogte, nadat Buys opnieuw vanaf elf meter had mogen aanleggen: 2-2. Het leek het begin van het einde voor NEC, want de Nijmeegse ploeg bleek het spoor plotseling bijster. Het was nu Volendam dat de lakens uitdeelde en NEC dat achter de feiten aanliep.

NEC slaagde er na de pauze nog maar één keer in om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen, een aanval die meteen goed bleek voor drie punten. Youssouf Hersi bereikte Patrick Ax die zijn ploeg op de valreep een felbevochten zege schonk.