NEC wil toch op zoek naar versterking

Om de recente vrije val in de eredivisie een halt toe te roepen wil NEC alsnog pogingen ondernemen om de selectie op korte termijn te versterken. Directe aanleiding is de thuiswedstrijd van zondag tegen Groningen waarin de Nijmeegse ploeg op beschamende wijze een 2-0 voorsprong binnen achttien minuten zag veranderen in een 3-2 verlies.


De zevende nederlaag van het seizoen leidde zondag en gisteren op vele fronten binnen de club tot koortsachtig overleg. Niet alleen in de spelersgroep, maar zeker ook bij de clubleiding. “Het is natuurlijk nog te vroeg voor paniek”, aldus NEC’s technisch directeur Leen Looyen. “Maar ik zal niet de enige zijn die zondag geschrokken is. Het is normaal als een ploeg na zo’n succesvol seizoen als het vorige te maken krijgt met een terugval van zo’n tien tot twintig procent. Maar dit lijkt ernstiger. We gaan nu in elk geval de mogelijkheid onderzoeken of het haalbaar is een of misschien twee spelers te huren. Of dat ook werkelijk gaat lukken, is een tweede. Het zal moeten gaan om ├ęchte versterkingen. Het is de vraag of die op korte termijn haalbaar zijn.”

Ook voorzitter Hans van Delft heeft de voorbije dagen diverse indringende gesprekken achter de rug. Het steeds terugkerende onderwerp: de wijze waarop NEC er momenteel sportief aan toe is.

“Normaal laat ik me nooit uit over technisch zaken binnen de club”, aldus de voorzitter. “Ik laat de woordvoering liever over aan Leen Looyen, maar we moeten nu eens heel goed gaan nadenken hoe het verder moet. Daar zijn we ook druk mee bezig. Laat ik het zo zeggen: ‘we gaan niet met de armen over elkaar zitten tot de eerstvolgende wedstrijd tegen PSV’.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.