Jong NEC geeft winst uit handen

Jong NEC verspeelde gisteravond thuis tegen het laaggeklasseerde Jong FC Zwolle in de slotminuut een 1-0 voorsprong en kwam daardoor niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

De Nijmeegse reserves verzuimden in de eerste helft al ruim afstand te nemen. Alleen Charles Kazlauskas wist een van de vele kansen voor rust te benutten. Na een goede aanval schoot de Amerikaan, opnieuw in de spits geposteerd, na een half uur raak uit een voorzet van Ralf de Haan, die was weggestuurd door Tommy Gesgarz.

NEC controleerde de wedstrijd tot halverwege de tweede helft en zakte daarna ver weg. De Nijmegenaren werden steeds meer op de eigen helft teruggedrongen. Bij tegenaanvallen werden de mogelijkheden voorin slecht uitgespeeld. Ook Fabian de Freitas, Jarda Simr en René van Rijswijk, die allen de hele wedstrijd meespeelden, konden Jong NEC niet aan de verlossende tweede treffer helpen. In de slotminuut was doelman Mattheur Hoop kansloos bij een half hoge vrije trap van de zijkant van Ivar van Dinteren.