NEC staat in Waalwijk voor historische kans

Nog één wedstrijd en dan zit voor NEC het seizoen 2002 – 2003 erop. Of deze, vooral in punten, bijzonder succesvolle jaargang ook werkelijk de geschiedenisboeken in zal gaan, hangt slechts van één vraag af: slaagt NEC er morgenmiddag bij RKC Waalwijk in Europees voetbal veilig te stellen?


Winst lijkt voor NEC noodzakelijk om in elk geval verzekerd te zijn van de zesde plek op de ranglijst. Een positie die – mocht Feyenoord zondag in de eigen Kuip de nationale bekerfinale van FC Utrecht winnen – eveneens recht geeft op een UEFA Cup-ticket. “Ik verwacht van mijn spelers dat ze in Waalwijk bereid zijn om het gras op te vreten”, zei Johan Neeskens gistermorgen. “Ik hoef niemand meer te motiveren. Iedereen weet wat de belangen zijn. Voor beide partijen. NEC is geen club als Ajax, PSV of Feyenoord die standaard tijdens een seizoen kan rekenen op een prijs. Wij zijn NEC. En als je bij deze club speelt, komen dit soort kansen wat minder vaak voorbij. Spelers moeten zichzelf nu afvragen: hoelang zal het duren voordat voor ons Europees voetbal weer een keer zó dichtbij komt?”

Johan Neeskens zal het morgenmiddag bij RKC Waalwijk – dat eveneens móet winnen om nog in aanmerking te komen voor Europees voetbal – stellen zonder de geschorste spits Frank Demouge. Zijn vervanger wordt Patrick Ax of Zico Tumba die gisteren overigens last had van een lichte blessure, maar op tijd inzetbaar lijkt.

Bij RKC keren Peter van den Berg en Serginho Greene terug van een schorsing. Yuri Nikiforov ontbreekt omdat hij vorige week zijn zoveelste gele kaart incasseerde. Jeugdinternational Rogier Molhoek is nog altijd geblesseerd. De toegangskaarten die NEC van RKC beschikbaar kreeg voor het cruciale duel in Waalwijk waren weken geleden al uitverkocht. Inmiddels zijn er voor de tv-uitzending in De Goffert ook al veel kaartjes – ruim 1100 – verkocht. Voor het eerst in de historie zal in het Nijmeegse voetbalstadion een competitieduel van NEC live op een groot videoscherm worden uitgezonden.

In de week na RKC – NEC zal NEC waarschijnlijk met de namen naar buiten komen van versterkingen voor komend seizoen, al is de kans groot dat vandaag of morgen al bekend wordt dat Ajax-huurling Hersi NEC’er blijft. De Nijmeegse club heeft ook al gesproken met RBC’er Pascal Heije. Wie de vervanger wordt van de vertrekkende Danny Hesp is nog onbekend. In het geruchtencircuit valt steeds vaker de naam van Heerenveen-verdediger Arjan Ebbinge.

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; De Nooijer, Ax.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.