Edwin Zoetebier, Chong-gug Song, Peter van den Berg, Gérard de Nooijer, Patrick Paauwe, Thomas Buffel, Alfred Schreuder, Kees van Wonderen, Dirk Kuijt, Danko Lazovic (76. Sabastian Pardo), Robin van Persie

NEC
Dennis Gentenaar, Arjan Ebbinge, Rob Wielaert, Peter Wisgerhof, Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Youssouf Hersi (70. Patrick Ax), Mike Zonneveld, Dejan Govedarica, Frank Demouge (72. Zico Tumba), Dennis de Nooijer

NEC startte met een vrij logische opstelling tegen de mede UEFA-Cup deelnemer Feyenoord.
De enige speler die NEC ‘mistte’ was Jarda Simr die geschorst was wegens zijn gele kaart in de historische wedstrijd tegen RKC Waalwijk vorig seizoen.

Feyenoord had net zoals NEC een slechte voorbereiding gedraaid maar dit was niet te merken.
De Rotterdammers gingen vol uit de startblokken en het had niet veel gescheeld of NEC had al na een paar minuten spelen tegen een achterstand gekeken.
Het was Paauwe die de bal net langs de paal schoot toen hij vrij voor Gentenaar verscheen.

Na de bliksemstart van Feyenoord nam NEC wat meer initiatief maar dit leidde tot weinig kansen. De enige keer dat NEC gevaarlijk werd was via een schot van Demouge maar deze werd door Zoetebier onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest Gentenaar nog een paar keer flink aan de bak om er voor te zorgen dat NEC de kleedkamers kon opzoeken met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam Feyenoord snel op een 1-0 voorsprong. Debutant Lazovic (die de rest van de wedstrijd in de binnenzak van Ebbinge verstopt zat) neemt de openingstreffer voor zijn rekening.
Na die openingstreffer golfde het spel heen en weer en krijgen beide teams een aantal kansen maar de beste was voor Ax. Ax die de tegenvallende Hersi vervangt kreeg een hele grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar Ax faalt oog in oog met Zoetebier.

De aanval daarna botsen Ebbinge en Gentenaar tegen elkaar op en komt NEC heel ongelukkig op een 2-0 achterstand want Buffel schiet raak in het lege doel. Wedstrijd dus beslist! Maar toch vond Paauwe het nodig om Wisgerhof ergens voor de middellijn onderuit te schoppen wat hem een gele kaart opleverde. Paauwe begint daarna tegen Wisgerhof te schreeuwen en tieren maar Van Hulten durft de Feyenoorder geen rode kaart te geven.

In de laatste minuut van de wedstrijd moet Paauwe weer aan de noodrem trekken als Tumba hem te snel af is, strafschop voor NEC maar geen tweede gele kaart voor Paauwe die dus wederom ontsnapt. Wielaert stuurt Zoetebier naar de verkeerde hoek, en brengt de eindstand van 2-1 op het scorebord.

Foto’s: NECFotoSite