NEC moet tegen Wisla Krakow top zijn

Bij NEC maakte een ongelukkig gevoel over de loting plaats voor kleine euforie, toen de Nijmeegse ploeg met een kleine nederlaag uit Wisla Kraków terugkeerde. Maar in de aanloop van de return van woensdag temperen spelers en trainer dat grote optimisme.

Wisla Kraków heette een lastige klant te zijn. Getuige de successen in de UEFA Cup van afgelopen seizoen toen Parma en Schalke 04 werden uitgeschakeld, werd NEC niet veel kans op de volgende ronde toegedicht. ‘Wisla is nog altijd een goede ploeg, maar wel zwakker ten opzichte van vorig jaar’, stelde aanvoerder Wielaert in VI twee weken geleden echter vast.

Na de heenwedstrijd in Polen, die in een kleine 2-1 nederlaag eindigde, was er zelfs ruimte voor optimisme. ‘Ik heb nog nooit zo’n stemming meegemaakt na een nederlaag. De trainer zei vooraf dat de kansverhouding 70-30 voor Kraków was, dat mag nu niet meer zo zijn. Ik schat het op 60-40 of misschien wel fifty-fifty’, keek Wielaert terug op de eerste ontmoeting met de Polen.

Hoewel zijn trainer Johan Neeskens de Polen in de favorietenrol wil duwen, ziet ook hij perspectief. Voorwaarde is dat NEC als één geheel vormt en optimaal presteert. ‘De concentratie mag geen seconde verslappen, want dan is het snel gebeurd. Wisla, met al zijn internationals, heeft de ervaring om meteen toe te slaan. Dat is niet mijn wijsheid, maar Wisla heeft gewoon een betere ploeg. Alleen met een prima teamprestatie heeft NEC een kans’, zei Neeskens tegen het ANP.

‘In een bomvolle Goffert kunnen we hopelijk weer boven ons uitstijgen’, aldus Wielaert. Frank Demouge hoopt dat mee te maken als speler en niet als tribuneklant. De aanvaller, en ras-NEC’er, moest de Nijmeegse terugkeer op de Europese velden door een blessure achter de radio volgen. Inmiddels hersteld ging hij mee op trainingskamp in Hoenderloo en hoopt hij op een plaats in de selectie voor Wisla Kraków.

Maar of Demouge wordt opgenomen in de selectie is de vraag, trainer Neeskens moet nog kiezen of hij de jonge aanvaller, evenals Jarda Simr, sterk genoeg acht voor een plaats op de bank. Over motivatie van Demouge hoeft Neeskens niet in te zitten. ‘Al is het maar tien minuten, ik moet er gewoon bij zijn geweest’, aldus Demouge. In deze opmerking schuilt het realisme dat het Europese avontuur waarschijnlijk beperkt blijft tot één ronde. Want als je echt kansen ziet, kan je ook nog geduld opbrengen voor de volgende ronde.


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.