NEC mist alleen Frank Demouge

NEC mist morgen in de wedstrijd tegen Roda JC alleen Frank Demouge. De twijfelgevallen (Wisgerhof, Govedarica en Schuurman) zijn allemaal weer wedstrijdfit. Wie naast Dennis de Nooijer in de spits komt te staan, werd gisteren op de training nog niet duidelijk.


Zoals vaker wanneer de opstelling niet zonneklaar is, besloot trainer Johan Neeskens de training niet met de gebruikelijke grote partij. Als afsluiting werd gisteren op een klein veld zeven tegen zeven gespeeld, waarbij steeds een ploeg aan de kant stond.

Tumba speelde in dezelfde ploeg als De Nooijer, maar volgens Neeskens mocht daar niets uit afgeleid worden. “Met Tumba, De Freitas en Ax heb ik verschillende mogelijkheden.”

De Freitas heeft geen last van zijn meer van zijn knie. “Maar ik ben ook nog niet topfit. Ik heb last van verschillende kleine pijntjes. Je krijgt hier en daar wat tikken. Of ik fit genoeg ben om tegen Roda te beginnen moet de trainer bepalen.” “De Freitas kan ten alle tijden starten”, zei Neeskens. “Het is alleen de vraag hoe lang hij het volhoudt.”

De andere kandidaat voor de spitspositie, Zico Tumba, rekent nergens op. “Ik hoop op een kans, maar ik heb geen idee wie er zondag speelt. Nee, ik heb niet anders getraind deze week. Ik ben prof genoeg om ook alles te geven als ik verwacht op de bank te zitten.”

De tegenstander uit Kerkrade mist vier spelers. Addo en Sonkaya zijn geschorst als gevolg van de rode kaart die ze vorige week kregen in de met 2-2 geëindigde wedstrijd tegen PSV. Sonko is geblesseerd en de vervanger van Soetaers, Koné, is nog niet speelgerechtigd.

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; De Nooijer, Tumba.

Roda JC: Kujovic; Senden, Luijpers, Rudge, Filipovic; Sergio, Van Dessel, Van Dijk, Berglund; Anastasiou, Cristiano.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.