14.400 (500 NEC fans)
 Geen kaarten
Heerenveen : Vonk, Venema, Hansson, Hansma (76. Klompe), Edman, Jensen, De Jong,  Radomski (67. Bakkati), Nurmela, Selakovic (66. Samaras), Denneboom

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Hersi (80. Ax) , Govedarica, Zonneveld, De Nooijer (69. Tumba), Demouge (90. Simr)

NEC heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een plek die recht geeft op europees voetbal, aan het eind van het seizoen. De Nijmegenaren troefde de friezen af door bijna elke kans af te maken.

Heerenveen begon vrij sterk aan de wedstrijd, het was dan ook Selakovic die de friezen na vijf minuten bijna op voorsprong zette. De vrije trap van Selakovic zeilde via de vingertoppen van Gentenaar en de onderkant van de lat uit het doel van NEC. Daarna bleef Heerenveen de wedstrijd domineren maar echt grote uitgespeelde kansen kregen ze niet tegen het sterke collectief van NEC.

Het was zelfs NEC dat de score kon openen nadat keeper Vonk de bal had losgelaten in een duel met Demouge maar de op de grond liggende Hersi kreeg de bal niet goed onder controle. Even later was het voor de friezen wel raak, na een snelle aanval kon Mika Nurmela na een voorzet van John de Jong binnentikken voor de 1-0. Maar lang hielden de friezen die voorsprong niet in de zak. Hersi kreeg het net voor rust op z’n heupen en knalt de baal vanaf 25 meter onhoudbaar achter keeper Vonk 1-1.

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig! Heerenveen werd van het kastje naar de muur gestuurd en NEC ging optimaal met de kansen om, Demouge scoorde de 1-2 na een prachtige steekpass van Hersi. De aanval erop deelt Govedarica nog een harde klap uit door de voorzet van Zonneveld binnen te tikken 1-3.

Daarna probeerde Heerenveen uiteraard nog terug te komen, maar echt groot gevaar leverde dit niet op, het was juist Wisgerhof die via een verdediger van Heerenveen de lat raakte en daarmee bijna de 1-4 scoorde. Nadat Samaras bij de friezen in het veld was gekomen werd de druk wat groter, het was dan ook diezelfde Samaras die een kwartier voor tijd een voorzet van Nurmale binnenkopt: 2-3.

Daarna volgde een spannend kwartiertje maar waar iedereen in het NEC-vak bang voor was gebeurde gelukkig niet, eindstand 2-3 voor NEC. Het uitzinnige NEC-vak scandeerde dan ook terecht: WIJ GAAN EUROPA IN!!!