NEC haalt finale na een 4-2 winstpartij!

NEC heeft vanavond in een aantrekkelijk duel de Belgische  koploper Club Brugge met 4-2 verslagen. Door deze tweede zege heeft NEC de finale bereikt van het toernooi om de GAZI-Cup. Wie daarin de tegenstander is, is nog niet duidelijk.

NEC speelde vanavond zonder de geschorste Frank Demouge en de al langer geblesseerde Dennis de Nooijer. Ook de lichtgeblesseerde Youssouf Hersi werd aan de kant gehouden. Club Brugge gaf al haar internationals speeltijd.

In de tiende minuut kwam NEC op voorsprong toen Gorgi Hristov Dejan Govedarica vrij voor de keeper zette. De Joegoslaaf rondde beheerst af: 1-0. Brugge was de betere ploeg, het was duidelijk dat de Belgische topploeg van een hoger niveau is dan NEC Toch bleef NEC overeind en kwam het na twintig minuten spelen zelfs op een 2-0 voorsprong. Peter Wisgerhof maakte een frommelgoal uit een corner van Resit Schuurman die slecht werd verwerkt door de Belgische verdediging.

Vijf minuten later maakte Ceh uit een schitterende vrije trap de aansluitingstreffer voor Brugge: 2-1. Doelman Gentenaar was kansloos. Na bijna een half uur spelen was de stand alweer gelijk, opnieuw Ceh was de doelpuntenmaker. Dit doelpunt rook echter wel heel erg naar buitenspel. Het laatste kwartier voor rust was onvriendelijk te noemen. Mendoza kreeg namens Brugge een rode kaart nadat hij had nagetrapt naar Jeffrey Leiwakabessy. Hierna keerde de vriendschappelijkheid gelukkig weer terug in de wedstrijd.

Brugge gebruikte de rust om enkele wissels door te voeren. In de 55ste minuut onderschepte Mike Zonneveld de bal op het middenveld en bracht hij Gorgi Hristov in stelling. De Macedoniër maakte zijn tweede doelpunt van het toernooi: 3-2. De tien man van Brugge domineerden de wedstrijd, maar doelman Gentenaar was net als in de wedstrijd tegen FC Zenit opnieuw de beste man aan de kant van NEC

In de 75ste minuut profiteerde NEC van de ruimte en werd het duel definitief beslist. Invaller Jarda Simr schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied keurig in de verre hoek: 4-2.

Trainer Johan Neeskens en zijn spelers vatten de wedstrijd serieus op. Er werd in de sterkst mogelijke opstelling gespeeld en er werd maar twee keer gewisseld. NEC was niet de beste ploeg vandaag, maar toonde tegen de Belgische kampioen aan over een team te beschikken dat bereid is voor elkaar te werken. De overwinning was dan ook een echte teamprestatie. Dennis Gentenaar was de uitblinker, maar ook Patrick Ax, Mike Zonneveld en het centrale duo Hesp-Wisgerhof kon terugkijken op een goede prestatie.

Scoreverloop: 10′ Govedarica 1-0, 20′ Wisgerhof 2-0, 25′ Ceh 2-1, 28’Ceh 2-2, 55′ Hristov 3-2, 75′ Simr 4-2

Opstelling NEC : Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Danny Hesp, Jeffrey Leiwakabessy; Resit Schuurman, Dejan Govedarica, René van Rijswijk (70′ Jarda Simr), Mike Zonneveld; Patrick Ax, Gorgi Hristov (65′ Zico Tumba)

Bron: NEC-Nijmegen.nl