NEC dolblij met verlies

NEC verwierf vorige week donderdaq met de 2-1 nederlaag bij Wisla Kraków perspectief op de tweede ronde van het UEFA Cup-toernooi. Aanvoerder en doelpuntmaker Robbie Wielaert blikt terug.

Op de wedstrijd kijk ik met een positief gevoel terug, hoewel we op voorsprong hadden moeten komen. Achteraf zijn we nog goed teruggekomen, want de 3-0 was dichterbij dan 2-1. Ik zei ook tegen die jongens: Probeer die 2-0 vast te houden en loop niet als een gek naar voren om tegen te scoren. Wisla is nog altijd een goede ploeg, maar wel zwakker ten opzichte van vorig jaar, toen ze Schalke 04 en Parma uitschakelden. Het kwaliteitsverschil tussen de linies is enorm. Hun kracht ligt op het middenveld en voorin. Vooral die nummer 2 (Miroslaw Szymkowiak, red.) zorgt voor veel gevaar, samen met spits Maciej Zurawski. Die twee hebben we aardig aan banden kunnen leggen. evenals hun backs die vaak opkomen.

Kraków zag ons als tussendoortje. Het stadion zat niet vol en dat heeft ons alleen maar scherper gemaakt, al wisten we niet goed wat we moesten verwachten. Wel hadden we ze twee keer op video gezien. Daaruit bleek dat we vooral via de counter kans zouden maken. De backs zoeken het liefst de achterlijn en na balverlies zou er dan veel ruimte voor ons liggen, maar daarvan hebben wij niet super geprofiteerd. Ik vind ook dat wij door onbenulligheidjes te veel kansen hebben weggegeven. Zoals dat moment met Peter Wisgerhof, die uit een ingooi de bal zo inlevert. Ook gleden we een paar keer uit en waren we soms net niet slim genoeg.

Ik las dat ik de vierde speler ben die voor NEC heeft gescoord in Europa (na Frans Janssen, Anton Janssen en Michel Mommertz, red.). Dat doelpunt kwam uit de lucht vallen, vooral omdat we de scheidsrechter al de hele wedstrijd tegen hadden. De overtreding voorafgaand aan de strafschop heb ik niet teruggezien, maar ik hoor van alle kanten dat hij makkelijk gegeven was. Na afloop was het groot feest met de supporters. Want als je met 2-0 twintig uur de bus in moet, is dat niks. Ik heb nog nooit zo’n stemming meegemaakt na een nederlaag. De trainer zei vooraf dat de kansenverhouding 70-30 voor Kraków was, dat mag nu niet meer zo zijn. Ik schat het op 60-40 of misschien wel fifty-fifty. In een bomvolle Goffert kunnen we hopelijk weer boven onszelf uitstijgen.’

Bron: NECfan & VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan