De Nooijer: “Ter Horst loopt stoer te doen”

Het waren saaie en lange dagen voor de Europacupwedstrijd tegen Wisla Krakow. We vertrokken dinsdagochtend al heel vroeg en `s avonds hebben we nog een training afgewerkt. Op woensdag mochten we `s avonds in het stadion trainen, maar verder bestaan zulke dagen vooral uit rusten.

Om tien uur `s ochtends ontbijten, een uurtje wandelen, weer vier uur rusten, trainen en weer eten. Op de eerste dag zijn we nog wel even de stad in geweest en donderdagochtend hebben we de dierentuin in Krakow bezocht. Om de dag te breken kijk je dan dus naar tijgers en apen. Maar eigenlijk wacht je maar op één ding: het fluitje van de scheidsrechter.

De wedstrijd zelf vond ik fantastisch, vooral omdat er zoveel supporters waren meegekomen. Er zaten zevenhonderd fans van NEC in het stadion en na afloop heerste een jubelstemming. Dat kwam misschien gek over, maar nadat we met 2-0 achter waren gekomen dacht iedereen dat we dik zouden verliezen. We maakten toch nog 2-1 en hebben nu gewoon een goede kans om de tweede ronde te bereiken. Ik dacht in eerste instantie dat de strafschop die we kregen, nadat ik was gevloerd, terecht was. Maar later op televisie zag ik dat het eigenlijk niets was. Ik leek wel een lantaarnpaal die omviel.

Door die kleine nederlaag is de return in Nijmegen ineens heel aantrekkelijk geworden. We zouden eerst op donderdag om zes uur spelen, maar de burgemeester heeft dat verboden. Het is dan koopavond en ze was bang dat de Poolse supporters voor onrust zouden zorgen. Nu moeten we op woensdag om zes uur spelen, tegelijkertijd met NAC. Na de 5-0-nederlaag in Newcastle maakt die return helemaal niet meer uit. Maar NAC wordt wel rechtstreeks uitgezonden, omdat dat zo is vastgelegd met de NOS.

Ons stadion is uitverkocht, veel mensen hebben geen kaartje kunnen krijgen, maar niemand kan het nu rechtstreeks op televisie zien. Voor driehonderd Polen! Dat vind ik echt ongelooflijk. Zet ze gewoon om vijf uur `s middags in het stadion en laat ze er pas om negen uur uit. Dan is die koopavond klaar en heb je er geen last meer van. De burgemeester loopt nu wel stoer te doen op de tribune bij NEC, maar ze heeft volgens mij niet nagedacht over de gevolgen. Dit kost NEC geld en goodwill en Nijmegen komt niet zo in beeld als bij een live-uitzending. 

NEC leeft momenteel in Nijmegen, iedereen praat erover en veel mensen lopen in een NEC-shirt. Daarom snap ik helemaal niets van die burgemeester. Omdat we nu nog een mooie wedstrijd kunnen verwachten, komt het dubbel zo hard aan. Iedereen irriteert zich eraan en het is weer typisch Nederlands. Omdat er bij FC Utrecht vorig jaar wat is gebeurd, zijn ze weer bang. Dus verplaatsen we de wedstrijd maar. Voor driehonderd Polen, die nu op woensdag ook gewoon de stad ingaan.

Bron: PZC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.