Koopavond Nijmegen: NEC-Wisla niet op tv

Het Europa Cup – avontuur waar Nijmegen twintig jaar naar smachtte, lijkt voor NEC nu al uit te lopen op een financiële deceptie. Omdat burgemeester Ter Horst weigert mee te werken aan het verzetten van het UEFA Cup – duel NEC-Wisla Kraków van 15 naar 16 oktober, wordt de wedstrijd niet rechtstreeks uitgezonden op tv. Een sportieve, maar zeker ook financiële aderlating. De Nijmeegse club is verbijsterd.


NEC was zowel met de UEFA als Wisla akkoord om het duel in De Goffert te verplaatsen naar donderdag 18.00 uur zodat de NOS de wedstrijd rechtstreeks zou kunnen uitzenden. Volgens de Nijmeegse ‘veiligheidsdriehoek’ – burgemeester, politie, justitie – is het bezoek van honderden Poolse fans echter niet te combineren met de donderdagse koopavond in het Nijmeegse stadscentrum. Er wordt gevreesd voor ongeregeldheden als Wisla-supporters zich onder het winkelende publiek kunnen begeven.

Gevolg: NEC – Wisla blijft staan op de woensdagavond. (20:00 uur) waarop de NOS kiest voor live-registraties van andere UEFA Cup-duels.

“Dit is vreselijk”, zegt NEC’s algemeen directeur Alex Tielbeke. “Al die jaren hebben de mensen in Nijmegen moeten wachten en nu is NEC de enige Nederlandse club waarvan de UEFA-duels níet rechtstreeks worden uitgezonden. Hier begrijpen we helemaal niets van. In heel de wereld wordt met wedstrijddagen en -tijden geschoven zodat al die duels zo goed mogelijk worden afgestemd op de tv-kijkers. Overal, maar dus niet in Nijmegen.”

NEC-voorzitter Hans van Delft toonde zich gisteravond laat zo diep teleurgesteld over de opstelling van de gemeente dat hij zelfs suggereerde binnenkort zijn portefeuille als preses mogelijk neer te leggen. “De manier waarop de gemeente Nijmegen denkt Europees voetbal voor NEC te kunnen verstieren, is voor mij eigenlijk niet te accepteren. Ik moet nu maar eens heel hard nadenken of ik op deze manier nog voorzitter van NEC kan zijn.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan